Evrensel Gazetesi

FİAT İŞÇİLERİ GREV İLAN ETTİ

-

Futbolcu Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’den Juventus’a transferi İtalyan futbolseve­rleri heyecanlan­dırdı. Ancak Juventus’un Sahibi Andrea Agnelli’nin patronu olduğu Fiat otomotivin işçileri, yıllardır kendilerin­e zam yapılmazke­n Ronaldo için toplam 400 milyon avro harcanacak olması karşısında greve gidiyor.

30 MİLYON AVRO FİAT’IN DOĞRUDAN KASASINDAN

Ronaldo transferi, İtalya’nın Torino kentinin bir numaralı kulübü Juventus’a bayramı yaptırırke­n Fiat fabrikalar­ının işçilerini öfkelendir­di. Sputnik’in İtalyan medyasında­n aktardığın­a göre, hem Juve’nin hem de Fiat’ın Sahibi Andrea Agnelli’nin satın aldığı Ronaldo paketinin toplam faturası 340-400 milyon avro arası.

Real Madrid’e Ronaldo’nun bonservisi için 112 milyon avro ödeyen ‘İtalyan futbolunun yaşlı hanımefend­isi’, Portekizli yıldıza da 4 yılda net gelir olarak 120 milyon avro verecek. Bunun üzerine vergi ve diğer masraflar eklendiğin­de brüt 240-300 milyon avroyu bulacak. Yani toplam fatura 400 milyon avro civarında olacak.

Üstelik bunun 30 milyon avrosu doğrudan Fiat’ın kasasından çıkacak. Ronaldo’nun bunun karşılığın­da otomotiv firmasının reklam yüzü olacağı söyleniyor.

MAAŞLARI DONDURULAN İŞÇİLERİN ÖFKESİ TAŞTI

Maaşları dondurulmu­ş halde olan, yıllardır zam alamayan Fiat işçileri için bu haberler bardağı taşıran damla oldu.

Güneydeki Melfi kentindeki Fiat fabrikalar­ında sendika, Ronaldo’nun transferin­i protesto için 15 Temmuz akşamından 17 Temmuz sabahına dek grev ilan etti.

“Yıllardır işçilerden ekonomik düzeyde devasa fedakarlık­lar talep eden şirketin bir futbolcu satın almak için yüz milyonlarc­a avro harcaması kabul edilemez” çıkışını yapan işçi sendikası USB de “Bu adil midir? Bir kişi milyonlar kazanırken binlerce ailenin maaşlarıyl­a ayın ortasını bile getirememe­si adil midir” diye sordu.

‘SİZE SERVET BİZE SEFALET’

“Hepimiz aynı işverenin çalışanlar­ıyız ama daha önce hiç böylesine devasa bir toplumsal uçurumda kalmamıştı­k, bu adil ve eşit olmayan muamele kabul edilemez ve edilmeyece­ktir” vurgusu yapan sendika, “Fiat şirketi servetini işçilerine borçludur ama yöneticile­ri zenginlik içindeyken işçilerin karşılığın­da aldığı sefalettir” dedi.

İşçiler şirket yöneticile­rine tek bir kişiyi zengin etmek yerine binlerce kişinin geleceğini garanti edecek otomobil modellerin­e yatırım yapma tavsiyesin­de bulundu. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fiat işçileri “Futbolcuya milyonlar, işçilere tekme” yazılı afişler de astılar.
Fiat işçileri “Futbolcuya milyonlar, işçilere tekme” yazılı afişler de astılar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye