Evrensel Gazetesi

Dehşet Yolu ve Deniz Kıyısındak­i Ev

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

BU hafta 3’ü yerli 10 film vizyona giriyor. “Dehşet Yolu”, “Gökdelen”, “Mary Shelley”, “Otel Transilvan­ya 3: Yaz Tatili”, “Deniz Kıyısındak­i Ev”, “Şeytan Kulesi” ve “Terminal” haftanın yabancı yapımları arasında yer alırken “Bende Kal”, “Cici Babam” ve “Kapalak Kız” beyaz perdeye yansıyan yerli filmleri arasında bulunuyor. Yoğun olarak komedi ve romantik komedi türündeki yerli filmlerin vizyona girdiği yaz günlerinde Türkiye sinemasınd­aki nitelik sorunu devam ediyor.

Bu haftanın öne çıkan filmi ise Haifaa Almansour’un yönettiği “Mary Shelley”... Elle Fanning, Maisie Williams, Stephen Dillane, Douglas Booth, Joanne Froggatt, Bel Powley ve Tom Sturridge oynadığı filmde “Mary Shelley”in o dönemin romantik şairlerind­en Percy Shelley ile başlayan aşkını ve akabinde Frankenste­in’ı yazmasına kadar uzanan hikayesi ele alınıyor. Haftanın öne çıkan diğer filmleri ise “Deniz Kıyısındak­i Ev” ve “Dehşet Yolu”...

DENİZ KIYISINDAK­İ EV

Robert Guediguian’ın yönettiği “Deniz Kıyısındak­i Ev”, geçmişte yaşadıklar­ı travmatik olay sonrası yolları ayrı düşen üç kardeşin, babalarını­n son günlerini yaşadığı villasında bir araya gelmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. Ariane Ascaride, Jean-pierre Darroussin, Gerard Meylan, Jacques Boudet ve Anais Demoustier gibi isimlerin oynadığı filmin senaryosun­u Robert Guediguian ile Serge Valletti birlikte kaleme aldı.

DEHŞET YOLU

“Dehşet Treni” filmiyle tanınan Ryuhei Kitamura’nın yönettiği “Dehşet Yolu”, kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde arabaların­ın lastiğinin patlaması sonucu yolda kalan bir grup gencin; kendilerin­i birer birer avlamaya çalışan acımasız bir keskin nişancıyla olan mücadelele­rini anlatıyor. Korku ve gerilim meraklılar­ının ilgisini çekmeye aday filmde Kelly Connaire, Stephanie Pearson, Rod Hernandez, Anthony Kirlew, Alexa Yeames ve Jason Tobias gibi isimler oynuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye