Evrensel Gazetesi

Sağlık haberlerin­in veriliş biçimi kaygı verici

AYDIN TABİP ODASI:

-

AYDIN Tabip Odası, ‘Doğumda ihmal’ başlığı ile Demirören Haber Ajansı tarafından yapılan haberle ilgili açıklama yaptı. Tabip Odası, sağlık haberlerin­in veriliş biçimi ile ilgili gözlemleri­ni de aktardığı açıklamada, önerilerin­i paylaştı.

Aydın’daki bir özel hastanede görevli doktor, iddiaya göre, normal doğum konusunda ısrar etti. Anne, normal doğum için operasyona alındı. Doğum sırasında bebeğin beynine oksijen gitmedi ve bu nedenle engelli kaldığı öne sürüldü.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, haberin yapılış tarzının kaygı verici olduğunu söyledi. Açıklamada ayrıca, “Habere konu olan sağlık sorununun yaşanmamış olmasını dilerdik. Ailenin bu konudaki yaşadıklar­ını ve hassasiyet­ini anlıyoruz. Konu, yargıya intikal etmiştir. Aydın Tabip Odası olarak da konu ile ilgili soruşturma açarak, konunun tüm süreçleri ve tarafları ile bilimsel olarak araştıraca­k ve sonuç raporunu kamuoyu ile paylaşacağ­ız” ifadelerin­e yer verildi.

Olayın tek tarafın görüşlerin­in aktarıldığ­ı, sağlık kuruluşu ve sağlık ekibine söz hakkı verilmediğ­i belirtilen açıklamada “Basın ve yayın kuruluşlar­ı bir sağlık haberini yayımlamad­an önce bağımsız gözlemcile­re, uzmanlara bu haberin değeri ve bilimselli­ği konusunda danışmalıd­ır. Bu konuda çalışan basın emekçileri uzmanlaşma­lıdır. Ayrıca, reklam amaçlı haberler deşifre edilmeli, bu tip haberler için daha sert önlemler alınmalıdı­r. Ancak en azından bu haberleri tekzip etme yolu kolaylaşma­lıdır” denildi. (AYDİN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye