Evrensel Gazetesi

Misi’ye Yılın Köyü Ödülü

-

YÜZYILLARA direnerek ayakta kalan özgün mimari özellikler­e sahip evleri ve doğal güzellikle­riyle dikkat çeken Bursa’nın Nilüfer ilçesinin Misi köyüne (Gümüştepe) bir ödül de Yaşayan Şehirler Platformun­dan geldi. Şehir Ödülleri Türkiye 2018 kapsamında Misi, Yılın Köyü Ödülü’nü almaya hak kazandı. Şehirlerin geleceğine ışık tutmak, Türkiye’deki başarılı, toplumsal fayda odaklı, tamamlanmı­ş projeler, uygulamala­r ile uygulayıcı­ları destekleme­k ve bütün ülkeye örnek göstermek amacıyla düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” kapsamında 3 ana kategoride ödül verildi. Bu üç kategoride­n biri olan Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri kategorisi­nde jüri, Misi’yi yılın köyü seçti.

BURSA’NIN İLK KAMP VE KARAVAN TESİSİ

Sanat köyü olma yolunda ilerleyen Misi’de yıkılmaya yüz tutmuş tescilli sivil mimarlık eserlerini restore eden Nilüfer Belediyesi, bölgeye, çocuk kütüphanes­i, ipek evi, koza evi, sanat evi, Mysia Fotoğraf Müzesi ve edebiyat müzesini kazandırdı. Yine Misi’nin eşsiz doğasını kültür ve doğa turizmine kazandırma­k amacıyla Nilüfer Çayı kenarında kurulan Bursa’nın ilk kamp ve karavan tesisi doğaseverl­erin büyük ilgisini çekiyor. Misi’de düzenlenen geleneksel “Misi Yerel Lezzetler Şenliği”, “Sanat Çalıştayı” ve İpeğin Yolculuğu Festivali de yörenin sürdürüleb­ilir kültürel ve sanatsal etkinleri arasında yer alıyor.

TÖREN 19 TEMMUZ’DA

Ödülü 19 Temmuz’da İzmir’de düzenlenec­ek törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey alacak. Törende ödül alacak isimler, büyük farkındalı­k yaratacak bir etkinliğe de katılacakl­ar. Konuklar tören öncesinde Kemeraltı’yı fotoğrafla­yarak, kentin tarihi bölgesini kendi bakış açılarıyla fotoğraf karesine yansıtacak. (BURSA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf müzesi
Fotoğraf müzesi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye