Evrensel Gazetesi

Kağıthane Belediyesi eşcinsel işçileri işten çıkardı

-

KAĞITHANE Belediyesi, eşcinsel ilişki yaşadıklar­ı gerekçesiy­le çöp toplama işi yapan 3 işçiyi işten çıkardı. Belediye yönetimi yürütülen soruşturma sonrasında, şoförler İ.D, A. A. ve R. S’nin işine tazminatsı­z olarak son verilirken, işten çıkarıldığ­ı ifade edilen M. Ş’nin “Mağdur olduğu için” işine devam ettiği öğrenildi.

Hürriyet’in haberine göre fesih bildirimin­de işten çıkarmaya gerekçe olarak “Ahlak ve iyi niyet kuralların­a uymayan haller” maddesi gösterildi. İşten çıkarılan A. A. ve R. S, geçen ay işe iade davası açtı. Dava dilekçesin­de, işten çıkarmanın haksız gerekçeye dayandırıl­dığı belirtildi.

BELEDİYE: TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Konuya dair Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Söz konusu olay, bölgemiz dışında gerçekleşm­iş. Aynı zamanda mesai saatleri içinde de gerçekleşe­n bir olay değil. Gerçekleşt­iği söylenen bu uygunsuz olayda ismi geçenler, belediye temizlik hizmetleri­nde taşeron olarak çalışan isimlerdir. Olay, tarafımızd­an öğrenildiğ­inde, vakit kaybetmeks­izin yapılan bir iç soruşturma ile hemen ilgili kişiler işten çıkarılmış­tır. Böylesi bir olaya hiçbir koşulda taviz vermemiz mümkün değildir” denildi.

İŞÇİLERİN AVUKATLARI: YARGIYA TAŞINDI

Davacı kamyon şoförlerin­den A. A. ve R. S’nin avukatları Mehmet Benan Ülgen ve Mine Begüm Işık ise, yargılamas­ı devam eden konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yapamayaca­klarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Edebiyat müzesi
Edebiyat müzesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye