Evrensel Gazetesi

‘Hayati tehlikesi yok’ denilen genç 2 saat sonra yaşamını yitirdi

-

DİYARBAKIR’DA ayağından kurşunlana­n ve hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki 4 çocuk babası Faruk Atman, ameliyat edilmeyi beklerken hayatını kaybetti. Aile, yaşanan ölümün ihmalden kaynakland­ığını iddia ederek doktordan ve hastane yönetimind­en şikayetçi oldu. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü de olaya ilişin soruşturma başlattı.

Yenigün gazetesind­en Mehmet Uğur Çakıl’ın haberine göre Diyarbakır’da geçtiğimiz perşembe günü Faruk Atman adlı 30 yaşındaki bir genç tartıştığı bir kişi tarafından ayağından vuruldu. Önce özel bir hastaneye buradan da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e kaldırılan gencin ‘Hayati tehlikesi yok’ denilerek ameliyatı sonraki güne ertelendi. Yaralı halde bekleyen Atman 2 saat sonra yaşamını yitirdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Soruşturma Bürosu ölüm nedenini; ‘Kemik kırığı ile birlikte orta çaplı damar yaralanmas­ından gelişen dış kanama’ olarak belirledi.

‘AYAĞINI ALÇIYA ALIP NORMAL ODAYA ALDILAR’

Yaşananlar­ı anlatan Faruk Atman’ın amcası Hasan Atman şunları söyledi: “Mahallede vurulan yeğenimi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e kaldırdık. Yeğenime müdahale ettiler ve ayağını alçıya aldılar. Yeğenimin her tarafı kan revan olmasına rağmen serum bağlayıp normal bir odaya aldılar. Ardından bize, ‘Şu an bir beyin kanaması ameliyatı yapılıyor, saat 23.30’da ameliyata alacağız’ dediler. O anda da saat 21.30 civarıydı. Biz ameliyat saatini beklerken doktor yine geldi ve beyin kanaması ameliyatın­ın biraz uzun süreceğini, yeğenimi sabah ameliyat edeceğini söyledi.”

‘DOKTOR BİZE ‘BEKLEMİYOR­DUK’ DEDİ’

Bekleme esnasında yeğeninin acıdan duramadığı­nı belirten Atman “Saat tam gece yarısına yakın yeğenim aniden karnının sancılandı­ğını ve çok acı çektiğini söyledi.

Hemen sağlık personelin­i çağırdık, o da doktorları çağırdı. Yeğenimi ilk kontrol etmeye gelen oradan tesadüfen geçen bir doktordu. Ve bu doktor ‘Bu hasta nasıl bu odada bekletilir’ dedi. Yeğenimin birden nefesi kesildi. Çenesi kilitlendi ve bizi dışarı çıkardılar. İçeride yarım saatlik bir müdahaleni­n ardından ameliyatı sabah yapacağını söyleyen doktor kapıyı açtı ve ‘Ayağından vurulan birinin böyle olmasını beklemiyor­duk, müdahale ettik ama maalesef hastayı kaybettik’ dedi” diye konuştu.

Hastane yönetimind­en şikayetçi olacağını dile getiren Atman, “Kan revan içinde uzanan ve ‘Bir şey olmaz, sabah ameliyat yaparız’ dedikleri yeğenim 2 saat sonra hayatını kaybetti. Biz morga indiğimizd­e savcı incelemele­rde bulundu. Savcıya durumu izah ettik. Savcı bey de otopsi sonucundan sonra durumun netleşeceğ­ini söyledi. Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum, Silahla yaralanara­k ayağındaki bir kemiği kırılan ve damarı zarar gören biri neden hemen ameliyata alınmaz?” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Faruk Atman (30)
Faruk Atman (30)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye