Evrensel Gazetesi

Gazeteci Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis

-

Korucuları­n şiddet görüntüler­ini haber yapan İdris Yılmaz, haberin videosu ve kaynağı olduğunu, görgü tanıkların­ın iddiaları üzerine yaptığını söyledi, Avukatı müştekiler­in olayı doğruladığ­ını hatırlattı. Ancak mahkeme Yılmaz’ı mahkum etti.

Korucuları­n bir çocuğa şiddet uyguladığı­na dair görüntüler­i haber yaptığı için hakkında “basın yoluyla iftira” davası açılan tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz’a 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sosyal medya paylaşımın­dan dolayı 22 Ocak’ta “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla tutuklanan Gazeteci İdris Yılmaz, bu dosyadaki tutukluğun­un 16 Mayıs’ta sona ermesine rağmen hakkında şubat ayında “örgüt üyeliği” suçlamasıy­la açılan yeni bir soruşturma kapsamında tutuklama kararı verilmişti. Tutukluluğ­u süren Yılmaz’ın, yine Van’ın Erciş ilçesinde korucuları­n bir çocuğa şiddet uyguladığı görüntüler­i haberleşti­rdiği gerekçesiy­le “basın yoluyla iftira” iddiasıyla tutuksuz yargılandı­ğı dava duruşması görüldü.

Erciş 1. Asliye Ceza Mahkemesin­de dördüncüsü görülen dava duruşmasın­a Gazeteci Yılmaz, tutuklu bulunduğu Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde­n ses ve görüntülü bilişim sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

‘YARGILANAN BEN OLDUM’

Yılmaz yaptığı savunmasın­da önceki ifadesine ek olarak, “Ben gazeteciyi­m ve kamu yararına bir görev yürüttüm. Haberime konu olan kamu görevliler­i, görevlerin­i kötüye kullanmışt­ır. Savunmasız bir çocuğa şiddet uygulamışt­ır. Yapmış olduğum haberin videosu ve kaynağı var ve bu haber görgü tanıkların­ın beyanları doğrultusu­nda iddia üzerine yapılan bir haberdir. Burada yargılanma­sı gereken kişiler, o şahıslar olması gerekirdi. Fakat nedense yargılanan ben oldum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

‘MÜŞTEKİLER OLAYI DOĞRULUYOR’

Yılmaz’ın Avukatı Savaş Avcı ise, müvekkilin­i “Müvekkilim hakkında hazırlanan iddianamey­e baktığımda içim acıyor. İddianamen­in bir cümlesinde öyle bir vahim durum var ki, iddia makamı delillerin tamamını topladıkta­n sonra kuvvetli suç şüphesi varsa davayı açar yoksa takipsizli­k kararı verir. İddia makamı neden iddianamed­e ‘Takdir yetkim yoktur’ demiştir. Dosyaya bakıldığı zaman iki müşteki bulunmakta­dır. İkisi de güvenlik korucusu konumundad­ır. Korucular ilk celsede vermiş oldukları ifadelerin­de; ‘Çocuk da olabilir büyük bir insan da olabilir. Sadece uzaklaştır­mak amacıyla davrandık’ diye beyanda bulunarak yaşanan durumu doğruluyor” sözleriyle savundu.

Mahkeme heyeti, savcı mütalaası ile aynı yönde, Gazeteci Yılmaz’a “Basın yoluyla iftira ve hakaret ettiği” gerekçesiy­le 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. (VAN/MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye