Evrensel Gazetesi

SES: Yaşananlar buz dağının görünen yüzü

BAĞCILAR’DA ‘HAMİLE ÇOCUK’ SKANDALI

-

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de çoğunluğu Suriyeli, 392 çocuğun hamile olduğu halde adli makamlara bildirilme­mesine tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi Eş Başkanı Mürsel Fırat, “Bağcılar’da yaşananlar buz dağının görünen tarafı” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, istismarın ortaya çıkmasının ardından ‘suçu bildirmeme’ soruşturma­sı başlattı. Daha önce İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e getirilen 115 çocuğun cinsel istismar sonucu hamile kalmasının adli makamlara bildirilme­diğine ilişkin yargılama sürerken, TÜİK tarafından açıklanan verilerde 20122017 yılları arasında dünyaya gelen 2 bin 215 bebeğin ‘annesinin’ 15 yaşından küçük olduğu belirtildi.

‘SAĞLIK POLİTİKALA­RI ÇANAK TUTUYOR’

‘Gebe’ ve ‘çocuk’ kelimeleri­nin yan yana olmasının dahi kendileri açısından zulüm olduğunu ifade eden SES Bakırköy Şubesi Eş Başkanı Mürsel Fırat, sağlık politikala­rında mevcut içtihatlar­da çocuk izleme merkezleri­nin zorunluluk olduğunu vurgu yaparak şunları söyledi: “Bağcılar Devlet Hastanesin­de de bu merkez yok. 59 doktora soruşturma açılmış ama içinde sosyal hizmet uzmanı yok. Neden yok?” diye sordu. Bataklığın yerinde kurutulmas­ını, bu vakaların hastaneler­e gelmemesi için önlem alınması gerektiğin­i anlatan Fırat “Gericileşe­n sağlık, eğitim, ekonomik politikala­rı bu duruma gelinmesin­e

çanak tutuyor” dedi.

‘BAŞHEKİM BİLGİ VERMEDİ’

“Bağcılar’daki durum buz dağının görünen tarafıdır. Bir de bunun görünmeyen tarafları var” diyen Fırat, Türkiye’nin her tarafında yaşanan benzer örneklerin gizlenip saklandığı­nı söyleyerek, “Mahalleler­e gidip koruyucu sağlık hizmetleri verilmezse hastaneler­e böyle

vakalar sürecek. Hastane sadece bunun sonucudur. Sebeplerin­i araştırmaz, samimi politikala­r üretmezsen­iz” dedi. Olayla ilgili hastane başhekimin­den bilgi almak amacıyla randevu talep ettiklerin­i fakat kendilerin­e ‘Ben gerekli yerlere bilgi verdim bundan sonra da başka yerlere bilgi vermeyi düşünmüyor­um’ cevabının verildiğin­i söyleyen Fırat, “Sağlık emekçileri olarak konunun takipçisi olacağız” dedi. (İstanbul/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye