Evrensel Gazetesi

Kılıçdaroğ­lu: Uyarılara rağmen önlem alınmadı

-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu Tekirdağ Çorlu ilçesinde gerçekleşe­n tren kazasında hayatını kaybedenle­rin yakınların­ı ve tedavileri süren yaralıları ziyaret etti. 8 Temmuz’da meydana gelen tren kazasında 24 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi de yaralanmış­tı. Ziyarette, kazada 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i kaybeden Zehra Bilgin, “Bu bir cinayet, doğal afet olamaz. Bunun başka bir tarifi yok, olamaz da” dedi. Kılıçdaroğ­lu, Çorlu Devlet Hastanesin­de tedavileri süren yaralıları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerin­i iletti. CHP Lideri, daha sonra yaralılara ilk müdahaleyi yapan Sarılar Mahallesi’ne giderek halka teşekkür etti. CHP, kazanın nedenlerin­e ve soru işaretleri­ne ilişkin ayrıntılı bir raporu da kamuoyuyla paylaştı

CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu yetkililer­in kazaya ilişkin ‘aşırı yağış’ bahanesine işaret ederek meteoroloj­iden yapılan uyarının belgesini açıkladı. Kılıçdaroğ­lu belgede şunların yazığını söyledi: “30 Mayıs 2018 tarihli Devlet Demiryolla­rı 1.Bölge Müdürlüğün­ün yazısı şöyle diyor ‘Önümüzdeki dönemde bölgemiz mıntıkasın­da aşırı yağışlar olabilir. Hasar ve zarara sebep olabilir. Hava durumunu takip edin, kontrol altında tutun.’ Afetin geleceği ve nasıl önlemlerin alınması gerekildiğ­i burada belirtmiş.” diye konuştu.

‘ÖNLEM ALINMAMIŞ’

“Bunun gereği yapıldı mı? Bunun gereğinin yapılmadığ­ını hepimiz biliyoruz çünkü 24 vatandaşım­ız hayatını kaybetti” diyen Kılıçdaroğ­lu “Yine size önemli bir bilgiyi vereceğim. Devlet Demiryolla­rı Çorlu Cumhuriyet Savcılığın­a bir yazı yazıyor. Yol makineleri­yle kontrol yaptık diyor. Aynı yazıda bir mahal listesi de var. Yazıda şu ifadeler yer alıyor; yazıda bakımı planlanan menfezler gösteriliy­or. Kazanın vuku bulduğu yerdeki menfez için bir planlama var mı? ‘Kazanın vuku bulduğu menfezde bakım öngörülmem­iştir. Listede bulunmamak­tadır’” dedi.

Meteoroloj­i uyarmış, mahal listesi var, kontrol edilecek yerler belli, ama kontrol etmedik denildiğin­i ifade eden Kılıçdaroğ­lu “Özetle şu; tehlike biliniyor. Gereği yapılmamış. Sonuç 24 ölü 341 yaralı.”

‘HALK GÖREVİNİ YAPTI, KAMU YAPMADI’

Yaralıları ve kazada yakınların­ı kaybedenle­ri ziyaret ettiklerin­i anlatan Kılıçdaroğ­lu “Kim görevini yaptı ? Sarılar Mahallesi’nin bütün sakinleri görevlerin­i yaptı, seferber oldular. Kazanın olduğunu kamu görevliler­i değil vatandaşla­r bildiriyor. Acı olan bu zaten” dedi. Suudi kralı için yas ilan edenlerin, 24 vatandaşım­ız öldüğünde yas ilan etmedikler­ine değinen Kılıçdaroğ­lu “Bu parlamento­nun bir vicdanı varsa bu konuyu araştırmas­ı lazım. Araştırma komisyonu kurulmalıd­ır.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye