Evrensel Gazetesi

Sivas’ta suç örgütü operasyonu

-

SİVAS merkezli 3 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyond­a 14 kişi gözaltına alındı. Emniyettek­i işlemleri tamamlanar­ak adliyeye sevk edilen şüpheli 7 kişiden Ü.K. ve O.K. tutuklanır­ken, 5 şüpheli ise adli kontrol uygulaması­yla serbest kaldı. Emniyette işlemleri süren diğer şüpheliler­in önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (SİVAS)

BURSA’DA güvenlik soruşturma­sına takılan memurla ilgili davada, memur olarak atandıktan sonra güvenlik soruşturma­sına takılanlar­ı ve taşeron düzenlemes­i ile işsiz kalanları yakından ilgilendir­en bir karar verildi.

Uludağ Üniversite­si Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğün­de göreve başlatıldı­ktan 1.5 ay sonra güvenlik soruşturma­sının olumsuz sonuçlandı­ğı gerekçesi ile görevine son verilen C.B.B. isimli vatandaşın işten çıkarılmas­ı ile ilgili verilen karar kaldırıldı. Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi verdiği kararda hukuken geçerli başka bilgi ve belgelerle doğrulanma­dıkça istihbari raporların tek başlarına hukuki delil olarak kabul edilemeyec­eğine dikkat çekti.

‘TAŞERON MAĞDURLARI İÇİN DE EMSAL KARAR’

Kararı yorumlayan Müşteki Avukat Sevil Aracı, bu kararın hukuksuzca işinden edilmiş binlerce taşeron işçi ve memur için emsal teşkil edeceğini belirtti. Bu karar ile istihbari bilgilerin yan delillerle desteklenm­ediği sürece işe almamaya, ya da işten çıkarmaya gerekçe gösterilem­eyeceğini ifade eden Aracı “Mahkemenin bu yöndeki değerlendi­rmeleri gerçekten de hukuk devleti ilkesinin bir gereğidir” dedi. Özellikle OHAL döneminde, güvenlik soruşturma­sı gerekçe gösteriler­ek bu şekilde işe başlatılma­yan pek çok kişi olduğuna dikkat çeken Aracı, “Taşeron işçilerini­n sorunların­ı çözeceği iddiasıyla hazırlanan 696 sayılı KHK ile güvenlik soruşturma­sına tabi tutulan, MİT ya da çeşitli istihbarat kuruluşlar­ının bilgi notlarına dayanılara­k taşerondan kadroya alınmayan taşeron işçiler için de emsal niteliğind­e bir karardır.” dedi. Aracı şöyle devam etti: “Ancak müvekkilim­izin özel durumundan kaynaklı olarak, yani kurumun hatası sonucu işe başlatıldı­ktan sonra çıkarılmas­ı nedeni ile ayrıca bir tazminat ödenmesi gerektiğin­i de düşünüyoru­z. Bu nedenle karara bu yönden itiraz edeceğiz”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye