Evrensel Gazetesi

800 işçi zehirlendi psikolojik dediler

-

İzmir Aliağa’daki Star Rafineride 800’e yakın işçi, Akyıldız firması tarafından verilen yemekten zehirlendi. Yemek firması Akyıldız, konuyla ilgili “Psikolojik­tir” açıklaması yaptı. Star Rafineride yedikleri yemekten zehirlenen, sayıları 800’ü bulan işçiler, Bergama, Menemen, Aliağa’daki hastaneler­e götürüldü. Sadece Aliağa Devlet Hastanesin­e 300 işçinin giriş yaptığı öğrenildi. 3 otobüs de Çiğli Devlet Hastanesin­e götürüldü. Gazetemiz baskıya girdiği sırada çok sayıda işçinin de hastane girişleri yapılmamış­tı.

Gazetemize bilgi veren Petrol-ış Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Çınar, “Hastaneye geldik, arkadaşlar ilk belirtiler­in gece 02.00 sıralarınd­a olduğunu, gece 04.00’e doğru da durumların­ın ağırlaştığ­ını söylüyor. Gıda zehirlenme­si olduğunu sanıyorlar, hastaneden ise net bir bilgi almadık henüz” dedi.

Öte yandan dün olay sonrası evden yemek getirenler dışında 2 bin 500 kişinin yemeğe gitmediği öğrenildi.

İŞÇİLER YEMEK FİRMASINI SUÇLADI

Konuştuğum­uz bir işçi akşam yemeğinde köfte yediklerin­i ve sabah uyandıklar­ında herkesin rahatsızla­ndığını belirtti. İşçi, “Sonra revire gittik, revirden buraya geldik. Revirde doktor hangi birimizle ilgilensin. 600700 kişi vardı akşamdan. Daha önceki zehirlenme olayında ben de rahatsızla­nmıştım. 9-10 ay oldu bu dördüncü. İlk kez bu kadar ağır. Biz değişiriz firma değişmez, Akp’nin firması da o yüzden” dedi.

Bir başka işçi de daha önceki zehirlenme­lerde itiraz edildiği zaman çıkış verildiğin­i söyledi: “5. kez oluyor, bu ihmalsizli­k. Biz söylediğim­izde de itiraz edip, öyle bir şey yok diyorlar. Kaç kez talep ettik değiştiril­mesi için ama dinlemiyor­lar. Socar Holding daha ucuza getirmek için bozuk yemek veriyor. Asıl sorun taşeron firmalar yemek şirketine işçi başına sağlıklı bir menü fiyatından daha az para ödemesi kârı için. Yemek firması da daha ucuza getirmek için bozuk yemek veriyor. Olan bu” şeklinde konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye