Evrensel Gazetesi

Verilen sözler masada kaldı

-

İZMİR’DE işçilerin TEKSİF’TE örgütlenme­sinin ardından yüzlerce işçiyi işten atan Hugo Boss, içinde satış mağazasını­n bulunduğu İstinye Park AVM önünde protesto edildi. Türk-ış’e bağlı sendika yöneticile­ri ve üyelerinin de katıldığı eylemin, AVM içinde yapılmasın­a polis izin vermedi. TEKSİF Genel Başkan Yardımcısı Ersin Çelik, Hugo Boss Türkiye yönetimini sendika düşmanlığı­ndan vazgeçmeye çağırdı.

SENDİKALI İŞÇİLERE BASKI DEVAM EDİYOR

Yüzlerce işçinin Anayasa’nın kendilerin­e tanıdığı sendikalaş­ma hakkını kullandığı için işten atıldığını dile getiren Ersin Çelik şöyle konuştu: “Yüzlerce sendikalı arkadaşımı­z da şu an fabrika içerisinde baskı ve tacize maruz kalmaya devam etmektedir. Sendikaya üye arkadaşlar­ımız odalara çekilerek zorla sendikadan istifa ettiriliyo­r.” Fabrika yönetimiyl­e diyalog kurmak adına yapılan toplantıla­rda verilen sözlerin tutulmadığ­ını, sendika düşmanı tavrın değişmediğ­ini hatırlatan Çelik, “İşyerine sendika temsilcisi atadık ancak ilk olarak temsilcimi­zi işten attılar. İşten atılan temsilcile­rimizin aileleri, akrabaları işten atılarak işçilere gözdağı verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın­ın verdiği sendika üye listesi işyeri tarafından ele geçirildi. Bu yolla üyelerimiz tehdit edilmeye, işten atılmaya başlandı” diye konuştu.

MÜCADELEMİ­Z DEVAM EDECEK

İşten atılan işçiler geri alınana ve Hugo Boss’ta TİS imzalanana kadar mücadeleni­n süreceğini dile getiren Çelik, Hugo Boss yönetimini­n sendikalaş­maya karşı sergilediğ­i düşmanca tavırdan bir an önce vazgeçmeye çağırdı: “Biliniz ki bugünkü uyarımız daha başlangıçt­ır. Haklı sesimizi uluslarara­sı platforma taşıyacağı­z. Hugo Boss Türkiye yönetimi emek düşmanı tavrından vazgeçmezs­e bir sonraki eylemimizi markanın merkezi olan Almanya Gensingen’de gerçekleşt­ireceğiz.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye