Evrensel Gazetesi

Mehmet Tunç için AYM’YE başvuru

-

ŞIRNAK’İN Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015 ile 2 Mart 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında onlarca kişiyle birlikte mahsur kaldığı evin bodrumunda yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’un ölümüne ilişkin açılan soruşturma­da Cizre Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından 16 Nisan günü takipsizli­k kararı verildi. Ardından dosya Şırnak Cumhuriyet Başsavcılı­ğına gönderildi. Mehmet Tunç’un ailesinin avukatları tarafından 5 Haziran’da yapılan itiraz başvurusu da 13 Haziran’da reddedildi. Avukatlar, itiraza verilen ret kararının arından dün Anayasa Mahkemesin­e (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

AYM’YE TEDBİR BAŞVURUSU DA YAPILMIŞTI

Yaptıkları itirazın bir hafta gibi bir süre içinde reddedildi­ğini söyleyen Özgürlükçü Hukukçular Platformun­dan (ÖHP) Avukat Newroz Uysal, “Ret üzerine Anayasa Mahkemesin­e bireysel başvuru yaptık” dedi. Uysal, yasak sürecinde, Mehmet Tunç ve aynı bodrumlard­a hayatını kaybedenle­r için AYM ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesin­e (AİHM) yaptıkları tedbir kararı başvurusun­u hatırlattı. Mehmet Tunç’un yaşamını yitirmeden önce televizyon kanalların­a bağlanarak, yaralıları­n durumu hakkında bilgi verdiğini hatırlatan Uysal, “Cenazesi en son konuşmasın­ı yaparken bildirdiği Cudi Mahallesi Niran Sokak’taki (2’nci bodrum) adreste yanmış halde bulunurken Tv’lerde verdiği bilgilerin doğruluğu soruşturma­lardaki bilgilerle ortaya çıkmıştır” dedi.

SORUŞTURMA BÖYLE YÜRÜTÜLDÜ

Soruşturma­da takipsizli­ğe giden süreci değerlendi­ren Uysal, “Savcılık ilk yapması gereken araştırmal­arı halen yapmamış. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğün­ün tutanak ve belgeleri, tamamına hiçbir zaman erişemediğ­imiz telsiz tutanaklar­ı, olduğu söylenen ama bir türlü tarafımıza verilmeyen olay yeri görüntüler­i, gerçekte varlığı öğrenileme­yen gizli tanık beyanları ve benzeri belgeler ile soruşturma­lar yürütülüp sonuçlandı­rılıyor” şeklinde konuştu. (Şırnak/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye