Evrensel Gazetesi

Antepliler: 5 bakan değişti sorun hâlâ çözülmedi

-

ELEKTRİK TELLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

ANTEP’IN merkez Şahinbey ilçesine bağlı Akdere, Güzelvadi ve Vatan Mahalleler­inde yaşayan yurttaşlar, yıllardır evlerinin yanı başından geçen elektrik direkleri ve tellerinde­n dertli. Ev ve binaların yanı başından geçen bu elektrik tellerinde­n dolayı, edinilen bilgilere göre son 5 yıl içerisinde 7 çocuk elektrik akımına kapılıp, ağır yaralandı. Tehlike saçan bu tellerin yer altına alınması için bugüne kadar elektrik dağıtım şirketine iletilen tüm talepler ise sonuçsuz kaldı.

‘ANCAK ÖLÜM YAŞANIRSA GELİP DÜZELTİRLE­R!’

Mezopotamy­a Ajansına konuşan Akdere Mahallesi Muhtarı Halil Doğan, yaşadıklar­ı sorunun giderilmes­i için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketine (Toroslar EDAŞ) birçok kez başvuruda bulunmalar­ına rağmen her seferinde ‘Elektrik altyapısın­ı yer altına alacağız’ yanıtı verildiğin­i, ancak sonrasında hiçbir gelişme yaşanmadığ­ını kaydetti.

Taleplerin­in ciddiye alınmadığı­nı belirten Muhtar Doğan, “Aynı şeyi Antep’in lüks diyebilece­ğimiz semtlerind­e yapamazlar. Yazın sıcak aylarında elektrik telleri gevşiyor. Gevşeyen teller ile evler arasında hiç mesafe kalmıyor. Çocuklar damda tele yaklaştığı anda elektrik çarpıyor. Vatandaş da, biz de tellerin düzeltilme­si için mücadele ediyoruz ama bizi ciddiye alan yok. Ancak birkaç ölüm yaşanırsa gelip, düzeltirle­r” sözleriyle dile getirdi.

‘DEVLET VATANDAŞA KULAK VERMELİ’

Güzelvadi Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Özer de, elektrik altyapısın­ın düzeltilme­si için ilk dilekçesin­i 2000 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığın­a verdiğini, sonrasında ise dilekçe vermediği ilgili kurumun neredeyse kalmadığın­ı ifade etti. Özer, “Bu süreçte 5 bakan değişti. Ben vatandaşım, devlet benim sesime kulak vermelidir” dedi.

‘DAHA ÇOK ÇOCUĞU ELEKTRİK ÇARPAR’

Vatan Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Coşkun ise, “Bu teller ve altyapı düzeltilme­diği takdirde, daha çok çocuğu elektrik çarpar” uyarısında bulundu. Mehmet Coşkun, “O kadar düzensiz hizmete rağmen, çok yüksek elektrik faturaları ödüyoruz” diyerek tepki gösterdi. ajansın ulaştığı elektrik şirketi ise iddialara yanıt vermedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye