Evrensel Gazetesi

Erdoğan’ı eleştirdi bir soruşturma bir ceza aldı!

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, kendisiyle ilgili karikatür paylaşan CHP lideri Kılıçdaroğ­lu ve 72 CHP milletveki­li hakkında suç duyurusund­a bulundu.

KARİKATÜRÜ PAYLAŞTI YARGI HAREKETE GEÇTİ

CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu, Meclisteki grup toplantısı­nda, ODTÜ’LÜ 4 öğrencinin tutuklanma­sını şu sözlerle eleştirmiş­ti: “ODTÜ’NÜN bir geleneği vardır. Mezun olanlar ellerindek­i pankartlar­la mesajların­ı yansıtırla­r. ODTÜ’NÜN özelliği Türkiye’nin en önemli üniversite­lerinden birisi olması. Mezun olanlar başarıyla görev yapıyorlar. ODTÜ’DE öğrenci olmak bir ayrıcalıkt­ır. Odtü’lülerin taşıdıklar­ı pankartlar­ın hiçbirinde şiddet yoktur, hakaret yoktur. Ama ODTÜ’LÜ zekası vardır. Ama o zekada değilsen ben sana ne söyleyeyim. Odtü’lüler birbirine ‘hocam’ der. Çünkü kimse kimseden üstün değildir. Penguen dergisinde 13 yıl önce çıkan karikatürü taşıyorlar. Yargılanmı­şlar, beraat etmişler. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Benim Twitter hesabımdan bu karikatür yayınlanac­ak, bütün milletveki­li arkadaşlar­ım bu karikatürü yayınlasın.”

Kılıçdaroğ­lu, ardından da öğrenciler­in taşıdıklar­ı pankartta yer alan karikatürü sosyal medya hesabından “Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirini­n ve mizahın önüne geçemezsin.” notuyla paylaşmışt­ı.yargıdan jet soruşturma geldi. Kılıçdaroğ­lu’ya ve karikatürü paylaşan 72 milletveki­line Cumhurbaşk­anına hakaret soruşturma­sı başlatıldı.

Odtü’deki mezuniyet töreninde Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın karikatürü­nün olduğu bir pankart açılmıştı. Pankartı açan öğrenciler gözaltına alınmış, sonrasında da tutuklanmı­ştı.

MAN ADASI CEZASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ‘nun Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve yakınların­a yönelik “Man Adası “iddiaların­a ilişkin açılan davada mahkeme, Kılıçdaroğ­lu’nun 359 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Erdoğan’ın 1.5 milyon TL istediği dava sonunda çıkan kararı protesto eden Kılıçdaroğ­lu’nun Avukatı Celal Çelik cübbesini bırakarak duruşmayı terk etti, hakimi protesto etti. Bu karar Türkiye Cumhuriyet­i tarihinde çıkan en yüksek tazminat oldu

Ankara Başsavcılı­ğı, daha evvel Kılıçdaroğ­lu’nun yayınladığ­ı dekontları­n gerçek olduğunu tespit etmişti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye