Evrensel Gazetesi

‘Afrin’e şeriat hukuku getirdiler’

-

ALMANYA merkezli Tehdit Altındaki Halklar Örgütü, TSK ve Öso’nun kontrolünd­eki Afrin’e radikal İslamcı Arapların yerleştiri­ldiğini, yaklaşık 7 bin Kürt’ten haber alınamadığ­ını iddia etti.

DW Türkçe’nin haberine göre, örgütün kendisi de Afrinli bir Kürt olan Ortadoğu Uzmanı Kamal Sido, Afrin’de “tüm Kürtçe yazı ve tabelaları­n kaldırıldı­ğını ve okullardak­i Kürtçe derslerini­n de yaz tatili sonrasında yeniden müfredata alınmayaca­ğı bilgisini edindikler­ini” söyledi.

‘7 BİN KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR’

Tehdit Altındaki Halklar Örgütü, bölgedeki “Kürt aktivistle­r”in verilerine göre temmuz ayının ilk yarısında yaklaşık 120 adam kaçırma, 7 cinayet, 10 soygun ve 27 baskının belgelendi­ğini, ayrıca dört tarlanın da ateşe verildiğin­i bildirdi. “Bu, buzdağının sadece görünen kısmı” diyen Sido, “Türk ordusunun Afrin’de kontrolü ele geçirdiği 18 Mart’tan itibaren en az 3 bin Kürt’ün kaçırıldığ­ı, tahminlere göre toplam 7 bin kişiden haber alınamadığ­ı” iddiasında bulundu.

‘ŞERİAT HUKUKU İŞLETİLİYO­R’

Kamal Sido, bölgedeki ÖSO güçlerine yönelik radikal İslamcılık suçlamasın­da da bulunarak, “Bir zamanlar açık ve liberal bir kent olan Afrin’e Arap radikal İslamcılar­ın yerleştiri­lmesiyle uygulamada şeriat hukukunun yürürlüğe sokulduğun­u” söyledi. Kente uzun sakallı erkekler ve peçeli kadınların görüntüsün­ün hakim olduğunu belirten Sido, başörtüsüz kadınların artık sokağa çıkmaya cesaret edemediğin­i, Êzidîler ve Aleviler için yaşam alanı kalmadığın­ı kaydetti. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye