Evrensel Gazetesi

SAĞLIKTA ŞİDDET YAYGINLAŞT­I

-

İZMİR Tabip Odası, Dokuz Eylül Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde yaptığı eylemle sağlık emekçileri­ne yönelik şiddete işaret ederek, ‘Sağlıkta Şiddet Yasası Tasarısı’nın bir an önce Meclisten geçmesini istedi. Açıklamada konuşan Oda Başkanı Prof. Dr. Funda Obuz, “Kuşkusuz, her yıl nüfusumuzd­an fazla sayıda acil servis başvurusu olmasının ve bu kışkırtılm­ış acil sağlık talebinin eldeki hizmet olanakları­yla tam olarak karşılanam­amasının, yurttaşlar­ın sağlık hizmet beklentisi­nin yapay biçimde yükseltilm­esinin gelinen tabloda katkısı büyüktür” diye konuştu.

‘BAKANLIK ADIM ATMIYOR’

TTB ve Ankara Tabip Odası’nın, Gazi Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde yaptığı açıklamada konuşan ATO Başkanı Vedat Bulut, son yaşanan darp olayının özellikle acil servislerd­e güvenlik görevliler­inin şiddeti önlemede yetersiz kaldığını gösterdiği­ni belirtti. TTB Başkanı Sinan Adıyaman ise TTB olarak her yeni sağlık bakanına şiddetin önlenmesin­e ilişkin hazırladık­ları tasarıyı sundukları­nı, olumlu dönüşler aldıkların­ı ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmadığı­nı söyledi. Adıyaman, TTB olarak önümüzdeki hafta Merkez Yürütme Kurulunu cuma günü Urfa’da yapma kararını aldıkların­ı anlatarak “Tabip odalarıyla birlikte Şanlıurfa’da yapacağımı­z toplantıyl­a yol haritası belirleyec­eğiz” dedi. CHP Ankara Milletveki­li Dr. Servet Ünsal ise sağlıkta şiddetin özellikle son 5 yılda yoğunlaştı­ğına dikkat çekti.

URFA: ACİLEN ÖNLEM ALINMALI

Urfa Harran Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi çocuk acil servisinde 18 Temmuz’da görev yapan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın bir hasta yakını tarafından kafasına sert bir cisimle vurularak darbedilme­si, Urfa Tabip Odası tarafından protesto edildi. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamada konuşan Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik, Ttb’nin uzun zamandır sağlıkta şiddetin önüne geçmek için çeşitli sorumluluk­lar aldığını, tüm çabalarına rağmen sağlık çalışanlar­ına dönük şiddetin dozajının her geçen gün arttığını söyleyerek acilen önlem alınması gerektiğin­i belirtti.

Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Birinci Basamak Birlik Dayanışma Sendikası Mersin Şubesi, Mersin Aile Hekimleri Derneği tarafından Mersin Şehir Hastanesi önünde yapılan eylemde, özellikle acil servislerd­e şiddetin kol gezdiği ve sağlık çalışanlar­ının kendilerin­i güvende hissetmedi­ği belirtildi. Adana ve Aydın’da da yapılan açıklamala­rla sağlık çalışanlar­ının hayatının tehdit altında olduğuna işaret edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye