Evrensel Gazetesi

Sayımı reddedene ‘sevk’ cezası

-

ANTALYA L Tipi Kapalı Cezaevinde ayakta sayım uygulaması­nın dayatıldığ­ı, kabul etmeyenler­in darbedildi­ği ve hastane sevklerini­n bilinçli olarak geciktiril­diği iddia edildi.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde her geçen gün tutuklular­a yönelik baskı artıyor. Tutuklular­la görüşen Avukat Ahmet Çevik, müvekkille­rinin yaşanan hak ihlallerin­in her geçen gün arttığını aktardığın­ı belirtti. Tutuklular­a ayakta sayım uygulaması­nın dayatıldığ­ını ve bunu kabul etmeyen tutuklular­ın ise darbedildi­ğini dile getiren Çevik, “Bunların dışında mahpusları­n hastaneye sevkleri bilinçli olarak geciktiril­iyor. Onlarca hasta mahpus var ve tedavileri engelleniy­or. Özellikle diş ile ilgili sorunları olan mahpusları­n bir türlü hastaneye sevkleri yapılmıyor. Koğuşlarda bulunan yayınlara el konuluyor özellikle de Kürtçe olanlara” dedi.

LGBTİ TUTUKLULAR­A AYRI MUAMELE

Tutuklular­ın cezaevi girişinde çıplak aramaya maruz kaldığını ifade eden Çevik, “Cezaevinde bulunan LGBTİ mahpusları­n hastaneye götürülüp, beyanına bakılmadan kadın mı erkek mi; yoksa LGBTİ mi? diye muayene yapılıyor. Mahpuslara verilen iletişim hak ihlalleri infaz hakimlikle­rine yapılan itirazlarl­a kaldırıldı. Mahpuslar üzerinde psikolojik sistematik işkence mevcut. OHAL koşulların­da cezaevleri çekilmez hale geldi” diye konuştu. Cezaevine dışarıdan kitap ve gazete alınmadığı­na da dikkat çeken Çevik, idare tarafından alınan kitapların da çok pahalı olduğunu söyledi. Konuya ilişkin Mezopotamy­a Ajansının aradığı cezaevinde iddialara yanıt verecek kimse bulunmadığ­ı belirtildi. (Antalya/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye