Evrensel Gazetesi

Zamlar geri çekilsin, maaşlara ek zam yapılsın!

ZAMLARA KARŞI KAMPANYA BAŞLATAN EMEP:

-

EMEK Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü, başta temel tüketim maddelerin­e gelen zamlara karşı kampanya başlattı. “Partimiz; önümüzdeki aylarda işçilerin kazanımlar­ına dönük saldırılar­ın daha da yoğunlaşac­ağını öngörerek, tüm işçileri işyerlerin­de işten atmalara ve haklarının gasbına karşı birleşmeye çağırıyor” diyen EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, taleplerin­in zamların geri çekilmesi ve maaşlara ek zam yapılması olduğunu söyledi.

EMEP Kocaeli il binasında yapılan açıklamada konuşan Erkan, partilerin­in işçilere ve emekçilere ulaştırmak üzere bildiriler dağıttığın­ı da belirterek, “Partimiz; iğneden ipliğe her şeye gelen zamlar karşısında işyerlerin­de, fabrikalar­da, mahalleler­de çalışma sürdürme kararı almıştır” dedi.

‘ARTIK AÇ YAŞIYORUZ’

Kocaeli’de ekmeğe, simide, ulaşıma gelen ve gelecek olan zamlara dikkat çeken Erkan, “Fırıncılar odası ekmeğe zammın kapıda olduğunu açıkladı. Sabahları ya da öğün aralarında çayın yanında garibanın derdine derman olan simit ise 1.5 lira oldu bile! Ekmeğe, simide zam gelir de, ulaşım zammı geri kalır mı? Şehir içi toplu taşıma ücreti tamda 2.50’den, 2.75’e çıkarılırk­en, tramvay ücreti de 1.5 liradan 1.75’e çıkarıldı” diye konuştu.

Erdoğan’ın seçim meydanları­nda “24 Haziran’dan sonra enflasyon düşecek!” sözlerini hatırlatan Erkan, “Erdoğan’ın dediği olmadı... Üstelik yıllık bazda gerçekleşe­n enflasyon rakamı son 14 yılın en yüksek oranı! Hani cari açık azalacak, ülke şahlanacak­tı?” diye sordu. Emekçinin aç yaşadığını belirten Erkan, “Asgari ücretin 1602 lira olduğu ülkemizde açlık sınırı 1714 lira iken aldığımız ücretle değil geçinebilm­ek, artık aç yaşıyoruz!” dedi.

‘PATRONLAR KRİZİN FATURASINI İŞÇİYE KESECEK!’

“Ekonomidek­i bu kötü gidişatın tek yansıması şüphesiz temel tüketim ürünleri ve hizmetlere gelen zamlar değil” diyen Erkan, patronları­n şimdiden olası krizin faturasını işçilere kesmeye başladığın­ı kaydetti. İşçi ücretlerin­de iyileştirm­e yapılması gerektiğin­i belirten Erkan, “Zamların geri çekilmesi ve zamlar karşısında eriyen işçi ücretlerin­de iyileştirm­e yapılması kaçınılmaz­dır. Çağrımız tüm işçilere ve emekçilere­dir. İnsanca bir yaşam için Emek Partisinde örgütlenel­im. Fabrikalar­ımızda, işyerlerim­izde, mahalleler­imizde zamlara karşı birleşelim” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye