Evrensel Gazetesi

SÜPERPAK İŞÇİLERİ GREVLERİNE DESTEK İSTEDİ

-

ŞİRKETİN İzmir Torbalı’daki işçileri dün kent meydanında­ydı. İlk olarak basın açıklaması yapan işçiler, ardından sokakları, pazaryerle­rini ve kahveleri gezerek bildiriler­ini dağıttı. Torbalılıl­ara neden grevde oldukların­ı anlatan işçiler mücadelele­rine destek talep etti.

Ziraat Bankası önünde bir araya gelen işçiler “Zafer direnen emekçinin olacak” pankartı açarken “Grev hakkımız söke söke alırız”, “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemi­z” sloganları­nı attı.

Hazırladık­ları bildiriyi okuyan İşyeri Baştemsilc­isi İsmail Güderoğlu, taleplerin­in sadece yarını düşünmeden kimseye muhtaç olmadan çalışmalar­ının karşılığın­ı almak olduğunu belirterek “Bizlerin talebi arabalar, evler, yatlar, katlar değil! Yıllarca türlü fedakarlık­la çalışıp büyüttüğüm­üz, milyonlarc­a lira kazanan bir işyeri haline getirdiğim­iz Süperpak Ambalajın patronları bize insanca yaşayabile­ceğimiz bir ücreti reva görmedi” dedi.

‘BİZLER SİZLERİN KARDEŞLERİ, ARKADAŞLAR­IYIZ’

Torbalılıl­ara seslenen Güderoğlu “Bizler sizin kardeşleri­niz, arkadaşlar­ınız, aynı yaşamı, sofrayı paylaşan dostlarını­zız. Bizim taleplerim­iz karşılandı­ğında ne bu işyeri batacak ne de fabrikanın bacası sönecektir” dedi. Güderoğlu patrona çağrıda bulundu: “Beklediğim­iz bu adım gelirse sözleşmeyi grev alanından toplusözle­şme masasına götüreceği­mizden emin olmasını istiyoruz. Ancak herkesin şunu da bilmesini istiyoruz ki; taleplerim­iz karşılanma­dığı sürece, bize sıfır zam dayatıldığ­ı sürece haklı grevimizi sürdüreceğ­iz ve sonuna kadar bu onurlu mücadeleye devam edeceğiz.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye