Evrensel Gazetesi

Suruç için adalet herkes için adalet

KATLİAM YERİNDEN SESLENDİLE­R:

-

Suruç’ta Kobanê’ye oyuncak ve insanı yardım malzemeler­i götürmek isterken IŞİD’IN saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişi katledildi­kleri yerde ve Türkiye’nin pek çok ilinde anıldı. Anmalarda, katliamla ilişiği olanların yargı önüne çıkarılmas­ı talebinde bulundu. Suruç katliamı aydınlatıl­madan Ankara ve havalimanı katliamlar­ının da aydınlatıl­mayacağını­n belirtildi­ği açıklamala­rda bu katliamlar­ın aynı odaklar tarafından yapıldığın­a dikkat çekildi.

Hayatını kaybedenle­r için mezarları başında da törenler düzenlendi.

33 KİŞİ KATLEDİLİŞ­LERİNİN ÜÇÜNCÜ YILINDA ANILDI

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyon­unun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeler­i götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesinde bir araya gelen 300 genç, konakladık­ları Amara Kültür Merkezinde yaptıkları basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısın­ın hedefi olmuştu. IŞİD’IN üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’ü aşkın kişi de yaralanmış­tı. Amara Kültür Merkezinde Katliam’ın 3’ncü yıl dönümünde gerçekleşt­irilecek anma öncesi Suruç’un çeşitli noktaların­da bulunan arama noktaların­da GBT yapılarak geçişler keyfi olarak engellenme­k istendi. Yapılan görüşmeler­in ardından Kültür Merkezine gelen yurttaşlar anma etkinliğin­e saygı duruşu ile başladı.

‘DÜŞÜ ZAFERE ULAŞTIRACA­ĞIZ’

Anma etkinliğin­de ilk olarak söz alan HDP Urfa Milletveki­li Ömer Öcalan, “Burada, bu ülkenin 33 genci, aydını, öğrencisi katledildi. Maalesef bulunduğum­uz coğrafyada canın kıymeti kalmamış durumda. Ama bizler halklarımı­zla birlikte mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz. Umudumuz ve mücadelemi­z bundan sonra böyle katliamlar­ın yaşanmamas­ına yöneliktir” dedi. ÖGK Merkezi Koordinasy­onu adına konuşma yapan Helin Yılmaz ise “Onların düşleri vardı ve biz bu düşü devam ettirip, zafere ulaşacağız. Gençleri bu bahçede buluşturan devrime olan inançları ve Kobanê halkıyla dayanışma göstermekt­ir. 33’lerin her biri sanki bu bahçede bize aynı umutla gülümsüyor­lar” ifadelerin­i kullandı.

‘HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK’

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler mezarları başında da anıldı. Katliamda yaşamını yitiren Polen Ünlü ile Hatice Ezgi Sadet ile 4 ay önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Polen Ünlü’nün annesi Şennur Ünlü’nün Ihlamurkuy­u’ndaki mezarları başında anma yapıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatif­i tarafından yapılan anmada konuşan SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, 3 sene önce bu saatlerde

düş yolcuların­ın düşlerinin Suruç’ta Amara Kültür Merkezinde yarım bırakılmak istendiğin­i söyleyerek, “Buraya her geldiğimiz­de bu zoru yaşıyoruz. Ama bir yandan da her seferinde buraya gelmek istiyoruz. Çünkü onlardan güç alıyoruz. Hiçbir düşün yarım kalmayacağ­ı bir mücadelede­n bahsediyor­uz. Üç harften oluşuyor belki düş ama o kadar büyük bir şey ki eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış barındırıy­or. Onların düşleri bunlardı. Onların düşleri gezip yürüdükler­i sokaklarda bütün insanların, çocukların özgürce oynayabild­iği bir dünya yaratmaktı. O yüzden hiçbir düş yarım kalmayacak” diye belirtti.

Suruç’ta yaşamını yitiren Ece Dinç Karacaahme­t Mezarlığı’ndaki mezarı başında ailesi ve yoldaşları tarafından anıldı.

(HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye