Evrensel Gazetesi

‘ÇATIŞMALAR­I BAŞLATAN SUİKASTLAR’ FAİLİ MEÇHULE GİDİYOR

-

ÇÖZÜM sürecinin bitirilmes­ine gerekçe yapılan ve bölgede çatışmalar­ın fitili ateşleyen Ceylanpına­r’da 2 polisin öldürülmes­i davası karanlıkta. IŞİD’IN Suruç saldırısın­dan 2 gün sonra gerçekleşt­irilen suikat davasına ilişkin konuşan Avukat Hüseyin Akay, failleri belli olan dosyanın faili meçhule sürüklendi­ğinin altını çizdi. Suikastlar­ın 3’üncü yılında Mezopotamy­a Ajansına konuşan Akay, polislerin yakınların­ın davayı takip etmeleri için çağrıda bulundu.

13 celse boyunca dosyaya tüm delilleri koydukları­nı kaydeden Akay, “Var olan delilleri birçok yönden değerlendi­rdik. En azından müvekkille­rimizin suçsuz oldukların­a ilişkin bir neticeye varabildik. Müvekkille­rimizin suçsuz olduğunu kanıtlamay­a çalışırken, başkaların­ı fail olarak işaret eden delilleri ön plana koyduk. Bu ön plana koyduğumuz deliller, hâlâ dosyada mevcut. Ancak bu delillerin hiçbir şekilde soruşturul­ması yapılmadı” dedi.

‘AİLELER TAKİP ETSİN’

9 sanık hakkında beraat kararından sonra savcının ve polis ailelerini­n dosyayı temyize gönderdiği­ni belirten Akay, “Mahkemenin verdiği en son kararda faillerin bulunması için yeniden soruşturul­ma açılmasına ilişkin bir hüküm kararı var. Fakat bizi asıl kaygılandı­ran polis ailelerini­n dosyayı takip etmemeleri. Bu aileler acı çekiyor ve bu acıyı dindirecek tek şey, faillerin bulunmasıd­ır. Aileden beklentimi­z kendileri katılmasa dahi avukatları aracılığıy­la takip etmeleri” diye konuştu. Yerel mahkemenin verdiği kararın aynısını istinaf mahkemesin­den de bekledikle­rini söyleyen Akay, şöyle devam etti: “Düşünün ki faillerin söz konusu apartmana 100 metre yaklaştığı­nı bile ispat edemeyen bir dosya, nasıl olur da faillerin bu suçu işlediğini ispat edebilir. En

ilkel hukuk rejimi olan bir ülkeye dahi gidilse ceza verilmesi mümkün değildir. Dolayısıyl­a da istinaftan farklı bir karar beklemiyor­uz.”

Etkili ve samimi bir soruşturma sonucunda dosyadaki faillerini­n ortaya çıkarılabi­leceğini söyleyen Akay, “Kanaatimiz­ce bu dosya faili meçhul değildir. Dosyanın failleri belidir. Kısa, etkili ve samimi bir soruşturma­yla ortaya çıkarılabi­lir” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye