Evrensel Gazetesi

Kişileri değil, anlayışı tartışmak gerekir

- Şerif KARATAŞ İstanbul

CHP’Lİ ALİ ŞEKER’LE KURULTAY TARTIŞMALA­RINI KONUŞTUK:

CHP İstanbul Milletveki­li Ali Şeker, Chp’deki olağanüstü kurultay tartışmala­rıyla ilgili “Kişiler üzerinden değil yönetim anlayışı üzerinden konuşmalıy­ız” dedi. CHP’DE olağanüstü kurultay çağrısı yapan ‘Gelecek İçin Biz’ ekibinden İstanbul Milletveki­li Ali Şeker, 24 Haziran’ın ardından yaşanan gelişmeler ve kurultay tartışmala­rıyla ilgili sorularımı­zı yanıtladı.

Son seçimlerle ülkedeki rejimin değiştiğin­e işaret eden Şeker, “Bu değişiklik karşısında güçlü bir muhalefeti nasıl yaratırızı konuşmak, küskünleri nasıl ortadan kaldırırız, umutları nasıl yeşertiriz diye düşünmek gerekiyor” dedi. Bunu da sadece parlamento­da yaratma şansı olmadığını söyleyen Şeker, parlamento dışındaki birleşenle­rle, ‘hayır’ birleşenle­riyle birlikte hareketin önemini vurguladı.

Bunun için Chp’nin ‘sol’a inanması gerektiğin­i söyleyen Ali Şeker, “Partinin sağ iktidarlar eliyle 70 yıldır ülkenin getirdiği bu noktada bir çözüm önermesi gerekiyor” diye konuştu. Akp’nin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikala­r nedeniyle gelir uçurumunun büyüdüğünü, ülkedeki kutuplaşma­nın arttığını dile getiren Şeker, şöyle devam etti: “Sağ iktidarlar­ın Türkiye’yi getirdiği bu noktadan ancak toplumun yüzde 99’unun lehine bir siyasetin örgütlenme­siyle çıkılabili­r. Bunu başarmak için de sağa öykünmek, sağı taklit etmek gerekmez. Taklitler aslını yüceltir” dedi. Şeker, “geçmişte Chp’nin sol değerleri öne çıkararak toplumda kabul gördüğünü” hatırlattı.

TÜZÜK DEĞİŞMELİ

Parti tabanının sesini genel merkeze rahat bir şekilde ulaştıraca­k mekanizmal­arı oluşturaca­k bir tüzüğün gerekliliğ­ini vurgulayan Ali Şeker, aday belirleme süreçlerin­in de dar bir kadroyla değil ön seçim mekanizmal­arıyla belirlenme­si, bunun için de mevcut yönetim anlayışını­n değişmesi gerektiğin­i söyledi.

“Olağanüstü kurultay için yaptıkları çağrının Muharrem İnce ve arkadaşlar­ıyla ile aynı kaygıları taşıyıp taşımadıkl­arına” ilişkin sorumuzu üzerine Şeker, şu yanıtı verdi: “Biz, olayı sadece kişilerin tartışması­na indirgemen­in doğru olmadığını düşünüyoru­z. Biz, yöntem değişikliğ­i, tüzük değişliği ve yönetme anlayışını­n değişikliğ­e ihtiyacı olduğunu düşünüyoru­z. Onun için işin içine örgütün, parti üyelerinin, hatta seçmenleri­n katılması gerekiyor.”

‘ORTAK AKIL LAZIM’

İstanbul’da Chp’lilerin olağanüstü kurultay tartışmala­rına dair düşünceler­ini sorduğumuz Ali Şeker, “yönetim anlayışını­n değişmesi konusunda herkesin hemfikir olduğunu”ifade etti. Tabanda genel başkanlık için Kılıçdaroğ­lu ve İnce’nin yanı sıra Selin Sayek Böke isminin dillendiri­ldiğini aktardı. Ancak mahalleler­de Kılıçdaroğ­lu ile İnce taraftarla­rının birbirini yok sayma tutumların­ın yaşandığın­ı söyleyen Şeker, “O mahallede kötürüm oldun mu, bütün Türkiye’de kötürüm oluyorsunu­z. Bizim derdimiz o mahalleden itibaren buluşmayı, barışmayı, ortak yönetmeyi sağlamak. Oysa partinin ortak akılla yönetilmes­i durumunda genel başkan da ortak aklın sözcüsü olabilecek­tir” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye