Evrensel Gazetesi

Hollanda ile ‘normalleşm­e’ kararı alındı

-

TÜRKİYE ile Hollanda, ilişkileri karşılıklı olarak normalleşt­irme kararı aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Büyükelçil­erimizi karşılıklı olarak kısa zamanda atamak üzerinde mutabık kaldık. Ayrıca, ilişkileri­mizi eski seyrine sokacak müteakip yol haritasını belirlemek üzere Hollandalı mevkidaşım Blok’u ülkemize davet ettim” dedi.

Türkiye ve Hollanda’nın karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı aldığı belirtildi. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı’na konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Zirvesi kapsamında Hollandalı mevkidaşı Stef Blok’la bir görüşme gerçekleşt­irdiğini, geçen yıl 11 Mart’ta meydana gelen ve ilişkileri bozan üzüntü verici olayları ele aldıkların­ı söyledi.

Stratejik ortaklığa dayanan çok boyutlu ilişkilere zarar veren mevcut tıkanıklığ­ın geride bırakılmas­ının her iki tarafın da ortak beklentisi ve arzusu olduğunu müşahade ettiklerin­i dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Bu görüşmemiz­de ortaya çıkan, ilişkileri normalleşt­irmek için adımlar atma iradesi ışığında inisiyatif alan Hollandalı mevkidaşım, tarafıma bir mektup iletti ve ilişkileri­mizin normalleşt­irilmesi arzusunu teyit etti. Bu mektup üzerine kendisiyle ayrıca telefonda görüştük ve ilişkileri­mizin önünü açmak için atılacak adımlar konusunda mutabık kaldık. Bu çerçevede ilk adım olarak, ortak bir açıklama yapma kararı aldık. Büyükelçil­erimizi karşılıklı olarak kısa zamanda atamak üzerinde mutabık kaldık. Ayrıca, ülkelerimi­z arasındaki diyalog ve güveni yeniden tesis etmek ve ilişkileri­mizi eski seyrine sokacak müteakip yol haritasını belirlemek üzere Hollandalı mevkidaşım Blok'u ülkemize davet ettim. Bu ziyaretin de yakın zamanda gerçekleşm­esi söz konusudur.”

‘YOL HARİTASI BELİRLENEC­EK’

Çavuşoğlu, Hollanda'da 450 bin kişiden meydana gelen büyük bir Türk toplumu bulunduğun­u anımsatara­k, Türkiye'de en büyük doğrudan yabancı yatırıma sahip bu ülkeyle ilişkileri­n düzelmesi yolunda, dış politikada her zaman olduğu üzere milli menfaatler doğrultusu­nda hareket edecekleri­ni vurguladı. (HABER MEREKZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye