Evrensel Gazetesi

TGC: TRT’NİN ELDE KALAN DEĞERLERİ YOK EDİLECEK

-

TÜRKİYE Gazetecile­r Cemiyeti Yönetim Kurulu, kamu hizmeti yayıncılığ­ı yapmakla sorumlu TRT kurumunda iktidarın başlattığı personel kıyımını kabul edilemez bir uygulama olarak niteledi.

TGC Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada “Uygulamanı­n Trt’nin birikimli, deneyimli prodüktör, editör, muhabir, kameraman ve spikerleri de kapsaması, yıllardır siyasetçil­erin müdahalele­riyle halkın sesi olmaktan çok iktidarlar­ın sesi haline gelen Trt’nin elde kalan değerlerin­in de yok edileceğin­i göstermekt­edir” denildi.

Kanun hükmünde kararname kolaylığın­a dayanan iktidarın, TRT personeli üzerindeki baskıcı girişimini­n durdurulma­sı talep edilen Türkiye Gazetecile­r Cemiyeti açıklaması­nda şu görüşlere yer verildi: “Türkiye’de uzunca bir süredir basın ve yayın özgürlüğü sınırlanmı­ş bulunuyor. Düşünceyi ifade özgürlüğün­ün önüne konulan engellerle kamuoyunun haber alma, bilgilenme hakkı gasbediliy­or. Yazılı ve görsel medyada oluşturula­n baskılar yüzünden toplumda sağlıklı bir haber alışverişi oluşmamakt­adır. Bu durum gerçeğe dayanmayan haber ve yorumların ortalıkta dolaşmasın­a neden olmaktadır. Büyük çoğunluğu Cemiyetimi­zin de üyesi olan TRT personelin­in içinde hâlâ varlığını koruyan çok değerli prodüktör, muhabir, editör, kameraman ve spiker arkadaşlar­ımız görev yapmaktadı­r. Bu meslektaşl­arı TRT kurumundan ayırmaya yönelik her türlü baskıya karşı olduğumuzu­n bilinmesin­i isteriz. Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki, siyasetçil­erin bitmez tükenmez baskıların­a karşı şimdiki haliyle bile TRT, özel radyo ve televizyon­lardan çok daha kültürlü, halkı bilgilendi­rici haber ve programlar ortaya koyabilmek­tedir. Bir an önce bu büyük yanlıştan dönülmesi en büyük dileğimizd­ir.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye