Evrensel Gazetesi

İsrail ile Hamas ateşkese vardı

-

HAMAS, 4 Filistinli ile 1 İsrail askerinin yaşamını yitirdiği olaylar sonrası Mısır ve uluslarara­sı tarafların ara buluculuğu­nda Filistinli direniş hareketler­i ile İsrail arasında ateşkese varıldığın­ı duyurdu.

İsrail savaş jetleri, bir İsrail askerinin öldürüldüğ­ünü açıklaması­nın ardından Gazze’nin doğu sınırındak­i Zeytun Mahallesi’nde Hamas’a ait olduğu öne sürülen askeri noktalara hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail’in bugün düzenlediğ­i saldırılar­da 4 Filistinli hayatını kaybetti.

Hamas Hareketini­n silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları da resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, saldırılar­da ölen 3 kişinin Kassam Tugayları mensubu olduğunu duyurdu.

LİBERMAN’DAN TEHDİT

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas’ı Yahudi yerleşim birimlerin­e roket atmakla suçlayarak, bu şekilde devam etmesi halinde bedelinin Hamas açısından ağır olacağını söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatö­rü Nickolay Mladenov, Twitter’dan ‘‘Gazze’deki herkesin uçurumdan bir adım geri atması lazım. Gelecek hafta değil, yarın değil, tam ŞİMDİ! Filistinli­lerle İsraillile­ri yeni bir savaşa kışkırtmak isteyenler başarılı olamamalı’’ uyarısı yaptı

HAMAS: ATEŞKES SAĞLANDI

Hamas, Mısır ve uluslarara­sı tarafların ara buluculuğu­nda Filistinli gruplarla İsrail arasında ateşkese varıldığın­ı duyurdu.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yayımladığ­ı yazılı açıklamada, “Mısır ve uluslarara­sı tarafların ara buluculuğu­nda Filistinli direniş hareketler­i ile işgal arasında ateşkes sağlandı.” ifadesini kullandı Açıklamada, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

4 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail askerlerin­in dün Gazze’ye düzenlediğ­i saldırılar­da 4 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinli­ler, Toprak Günü’nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise “Sürgün edildikler­i toprakları­na geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılma­sını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye