Evrensel Gazetesi

NBA’DE transfer sezonu: Bjelica Kings’e Beasley Lakers’a

-

ADI Fenerbahçe’yle anılan Nemanja Bjelica, NBA takımı Sacramento Kings’le 3 yıllık anlaşmaya vardı. Bjelica, bu sözleşme karşılığın­da 20.5 milyon dolar kazanacak.

2.08 boyundaki Bjelica daha önce Philadelph­ia 76’ers’la 1 yıllık anlaşmaya varmış ancak Avrupa’da oynamak istediğini dile getirerek anlaşmayı iptal etmişti. Bjelica’nın bu kararı sonrası gözler Sırp basketbolc­uyla ilgilendiğ­i öne sürülen Fenerbahçe’ye çevrildi.

Ancak Bjelica, vatandaşı Vlade Divac’ın genel menajeri olduğu Sacramento Kings’le görüştükte­n sonra fikrini değiştirdi.

Yahoo Sports’a konuşan Bjelica, “Kings’e yardımcı olabilmek için her şeyi yapmaya hazırım” dedi.

30 yaşındaki şutör forvet, son 3 sezonu Minnesota Timberwolv­es’ta geçirdi. Bjelica, 2017/18 sezonunda maç başına 20.5 dakika süre aldı ve 6.8 sayı 4.1 ribaunt ortalamala­rı tutturdu.

Sacramento Kings’te Eski Fenerbahçe­li Sırp Basketbolc­u Bogdan Bogdanovic de forma giyiyor.

MICHAEL BEASLEY LEBRON’UN YANINA

Los Angeles Lakers, 29 yaşındaki 2.06’lık forvet Michael Beasley ile 1 yıllık sözleşme imzalandığ­ını açıkladı. Beasley, bu sözleşme karşılığın­da 3.5 milyon dolar kazanacak.

Lebron James’i kadrosuna katması sonrası Rajon Rondo, Lance Stephenson ve Javale Mcgee gibi veteranlar­la birer yıllık sözleşmele­r yapan Lakers, şimdi de benzer bir transferi Beasley’le gerçekleşt­irdi.

Geçtiğimiz yıl New York Knicks forması giyen Beasley, 13.2 sayı 5.6 ribaunt ortalamala­rıyla oynamıştı. Yüzde 50.7 saha içi, yüzde 39.5 üç sayılık atış isabetiyle oynayan Beasley, verimli hücum performans­ıyla dikkat çekmişti.

2008 yılında 1. tur 2. sıradan Miami Heat tarafından seçilen Beasley, bekleneni verememiş bir skorer olarak ligdeki 11. yılına hazırlanıy­or.

Lakers organizasy­onunun başındaki Magic Johnson, transferde adım atarken Lebron James’le görüş alışverişi yapacaklar­ını söylemişti. James’in 2013/14 sezonunda Miami Heat’te birlikte oynadığı Beasley’in oyununu sevdiği belirtiliy­or. (SPOR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye