Evrensel Gazetesi

Şenyaşar ailesinin yaşadıklar­ı Meclis gündeminde

-

HDP Ağrı Milletveki­li Dirayet Dilan Taşdemir, seçimlerde­n önce Urfa’nın Suruç ilçesinde esnaf ziyaretind­e AKP Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız ve yakınların­ın karıştığı ölümlü kavga ile ilgili 3 yakınların­ı kaybeden Şenyaşar ailesinin yaşadıklar­ı üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e soru önergesi verdi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletveki­li Dirayet Dilan Taşdemir, “Şenyaşar ailesinde üç kişiyi öldürenler­in tespit edilip tutuklanma­ması ve Yıldız ailesi tarafından tehdit edilmiş olmaları Şenyaşar ailesinin kendilerin­i güvende hissetmeme­lerine neden olmuş ve aile bu psikolojik baskıya dayanamaya­rak göç etmek zorunda kalmışlard­ır” dedi.

‘HERHANGİ BİR SORUŞTURMA VAR MIDIR?’

Taşdemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e şu soruları sordu: “Adil Şenyaşar, Celal Şenyaşar ve Esvet Şenyaşar kimler tarafından öldürülmüş­tür? Şenyaşar ailesini öldürenler hakkında açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır?, Esvet Şenyaşar’ın hastanede öldürülmes­i güvenlik açığı olduğu anlamına gelmiyor mu?, Kavganın çıktığı dükkan ve hastanenin güvenlik kameraları kayıtların­a ulaşıldı mı? Ulaşılmadı­ysa neden ulaşılmadı? Hastanede güvenlik kameraları­nın tahrip edildiği bilgisi doğru mudur?, Yaralanan Fadıl Şenyaşar kaldırıldı­ğı hasta- neden savcılık talimatıyl­a taburcu edilip tutuklanır­ken, karşı tarafta herhangi bir tutuklaman­ın olmamasını­n hukuki dayanağı nedir? İbrahim Halil Yıldızı’ın ailesinin Esvet Şenyaşar’ın kardeşi Osman Şenyaşar’ı tehdit ettiği bilgisi doğru mudur? Doğruysa bu konuya ilişkin açılmış bir soruşturma var mıdır?, 21 Temmuz 2018 tarihinde Osman Şenyaşar’ın evine TEM polisleri tarafından baskın yapıldığı bilginiz dahilinde midir? Tehdit edilen Osman Şenyaşar’ın evine, polisin baskın yapmasının gerekçesi nedir?, Şenyaşar ailesinin göç ettiğinden haberdar mısınız? Ailenin güvenliği için ne tür önlemler aldınız?” (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??
 ??  ?? Dirayet Dilan Taşdemir
Dirayet Dilan Taşdemir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye