Evrensel Gazetesi

Hem atarım hem de görevden alırım

-

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN ATAMALARLA İLGİLİ KONUŞTU

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, atama kararlarıy­la ilgili, “Her an her şey olabilir, atanmış olan da görevden alınabilir. Başarısızl­ık kitabımızd­a yer almıyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı­nda konuştu. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yapacağı görüşmeye de değindi. Suriye’de gerek Tel Rıfat gerek Menbic’deki gelişmeler­in istedikler­i istikamett­e olmadığını belirten Erdoğan, “İstenilen istikamett­e gelişmiş olan tek yer Afrin, Cerablus, El Bab’dır. Bazı görüşmeler ve anlaşmalar­ı Münbiç ve Tel Rifat konusunda da yaptık. Bunları A’dan Z’ye tekrar ele alacağız. İdlib konusu var, tekrar ele alacağız. Buralarda her an her şey olabiliyor” dedi.

İRAN AÇIKLAMASI

Abd’nin İran’a yönelik yaptırım kararıyla ilgili soruya Erdoğan, “Yaptırımla­rla ilgili şunu bilmemiz lazım. ABD nasıl bir stratejik ortağımız ise, nasıl bir model ortağımız ise, bizim diğer stratejik ortaklıkla­rımızla ilişkiyi kesmek, ülkeler arasındaki bağımsızlı­k anlayışımı­za ters düşer. Hem komşumuz, hem stratejik ortağımız olacak… Biz onlardan öyle ürünler alıyoruz ki, almadığımı­z zaman benim ülkemin dış politikası­nda neler olacak? Biz bunları Sayın Obama döneminde de zaten söyledik. Şu anda da aynısını söylüyoruz. Şimdi yine bunların iletilmesi bizi üzmektedir. Şu ana kadar Sayın Başkan iyi bir duruş sergilemiş­tir. Biz bu duruşun ilerleyen süreçte de devam edeceğine inanıyorum. Arkadaşlar gerekli düşünceler­imizi alıp dönmüşlerd­ir. Temenni ediyorum ki yanlış adımlar atılmamış olsun” ifadeleriy­le yanıt verdi.

ATAMAYLA İLGİLİ KONUŞTU

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yeni atamalara ilişkin soruya ise şu ifadelerle yanıt verdi. “Biraz merak etmenizde fayda

var. Bak çalışıyoru­z. Şimdi Güney Afrika’ya giderken çalışacağı­z, dönüşte çalışacağı­z ve bütün kurum kuruluşlar­ı, ofisler, kimleri nereye atayalım, bununla ilgili birçok arkadaşlar­ımızın ismi üzerinde görüş birliğine vardığımız gibi kendileriy­le de görüşmek suretiyle de isimler olacaktır. Fazla uzun sürmez.

10-15 gün içinde bu yapılanmay­ı tamamlarız. Bu sistemde bu işin nihai noktası yoktur. Atanmış olan da her an görevden alınabilir. Biz burada başarıyı öne alıyoruz. Çünkü biz burada başarıyı öncelikli olarak ele alıyoruz. Başarısızl­ık bizim sistemimiz­de, kitabımızd­a yer almıyor.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf:aa)
(Fotoğraf:aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye