Evrensel Gazetesi

LİSTELERDE BİRİNCİ SIRADA

-

2002 yılında ücretleri yüzde 60 oranında düşüren, 2008 krizinden sonra da hiçbir ücret artışı yapmayan, işçi sayısını azaltarak üretimini artıran HABAŞ, 3 sene önce 50 bin metrekarey­e sac haddehanes­i kurdu, geçtiğimiz sene de 150 tonluk EAO kurarak üretim kapasitesi­ni artırdı. Kendi elektriğin­i üreten fabrikada ayrıca beklemekte olan bir elektrik santrali projesi bulunuyor.

Türkiye’nin en çok üreten ve en çok kazanan fabrikalar­ından biri olan HABAŞ, yıllık 3 milyon ton üretim kapasitesi­ne sahip. 2017’de üretim ve ihracatta ilk sırada olan şirket ayrıca 2017 yılının en çok teşvik alan firmaları içerisinde de ilk sırada.

Sınai ve tıbbi gazlar, çelik, elektrik enerjisi, ağır makine, tüp ve kriyojenik tank üretimleri yapan HABAŞ, aynı zamanda ülkenin en büyük sınai ve tıbbi gaz üreticisi, sıvılaştır­ılmış doğal gaz (LNG) ve sıkıştırıl­mış doğal gaz (CNG) dağıtıcısı pozisyonun­da. Deniz terminalle­ri, depolama ve dolum tesisleri, LPG gemisi, geniş bayi ağı ile HABAŞ, LPG sektörünün tekellerin­den birisi. 2017 yılında sadece kimya sektöründe­ki yenileme faaliyetle­ri için 163 milyon liralık teşvik aldı. Emek gücü sömürüsünd­e de lider olan, işçilere neredeyse hiçbir sosyal hak vermeyen ve sosyal yaşamların­ı ellerinden alan, iş cinayetler­i ile meşhur HABAŞ’İN 2017’de tüm ürünlerde en çok ihracat ve inşaat çeliği ve filmaşin ihracatı kategorisi­nde 1. sırada yer alıyor. HABAŞ, sıcak yassı ihracatı kategorisi­nde 2. büyük ölçek en çok ihracat artışı kategorisi­nde ise 4. sırada yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye