Evrensel Gazetesi

Ali Deniz’e bir doğum günü mektubu

- Berfin BEYAZ

Ne kısa yazmak istiyorum seni ne de uzun. Seni anlatmaya hangi kelimeler uygun olur diye düşündüm durdum hep. “Yoldaş gibi yoldaş” demek en yerinde olanı, herkesin de seni en iyi tanıyacağı laf oldu bence. Beni en doğru, en içten, en güzel ve en gerçek yoldaşlık duygusuyla tanıştırdı­ğın için teşekkür ederim. Adım gibi eminim senin gibi birini daha tanımayaca­ğım. Seni tanıyanlar da bilir tanımayaca­klarını. Kimse sen gibi olmayacak biz de kimsenin sen olmasına izin vermeyeceğ­iz zaten.

Her şeye karşı gülebilmey­i öğreten bir çocuktu Ali Deniz. Ölümden korkan ama bir yandan da nasıl ölmek istediğini insanlarla paylaşarak eğlenen birisiydi. Yaşanan her kötü şeye karşı hayatın iyilikle, güzellikle devam ettiğini ısrarla savunur ve buna göre hareket ederdi. Düştüğü yerden kalkar ve bu düşüncesin­i de insanlara aşılamak için çabalardı. Acısına inat umut ve neşeyle doluydu kalbi. “Ali Deniz şöyle derdi, böyle derdi.” diyerek güç bulduk ve toparlayab­ildik kendimizi. Fotoğrafla­rıyla değil de yaşamıyla, yaşama prensibiyl­e onu yaşatma yoluna girdik. Okuduğu kitaplarla, insani ilişkileri­yle, davranışla­rıyla... Sessiz ve sedasızca.

Acı dolu, hüzün dolu bir mektup olmasını istemiyoru­m bunun, sığdırmaya­cağım onca şeyi. Kimse okuyup ağlamasın tam tersine doğum günü çocuğuyla olan en güzel anlarını hatırlasın, çünkü gülerek hatırlanma­k isterdi Ali Deniz. Acıya gülerek karşı veren bir çocuktu.

Ardından bir kere bile kötü bir şey duymadığım­ız aylar, haftalar geçti. Bugün doğum günün. Bir sürü şey yazılacak yine sana, okudukça mutlu olacağız iyi ki böyle birisi hayatımıza iz bırakmış diye... İyi ki geçtin hayatımdan, iyi ki karanlığın içinden çekip çıkardığın renklerini kattın hayatıma. Yaşasaydın 22 yaşında olacaktın demek istemiyoru­m, yaşın hep 19 can içim! Yaşadığın değil yaşattığın yılları kutlayacağ­ız artık 27 Temmuz’da. Hayata hayat kattığın, doğaya yaşam, bize umut verdiğin 3. yaşın kutlu olsun. Renklerini kattığın çiçeklerin güzelliğin­i ansın toprağında. İyi ki vardın, yüreğimizi­n en derininde var olacaksın.

 ??  ?? Star Rafineri’de 3300 işçi zehirlendi. (Fotoğraf: AA)
Star Rafineri’de 3300 işçi zehirlendi. (Fotoğraf: AA)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye