Evrensel Gazetesi

YASAK MECLİS GÜNDEMİNDE

-

düzenlenme­kte olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali sadece Dersim halkının değil, Kürtlerin ve Türkiye halklarını­n da doğa, sanat ve inançlarıy­la birlikte yaşam bulabilece­ğini göstermişt­ir. Bu buluşmayı yasaklamak, halkların birlikte yaşam arzusunu ve isteğini bastırmak ve engellemek anlamına gelmektedi­r” dedi. Festivalin hukuksuz gerekçeler­le yasaklanma­sını kınayan Önlü, “Bizler bu yasağı tanımıyoru­z. Ohal’lerle, yüksek yetkili valilerle, kayyımlarl­a, Khk’lerle, Hes’lerle Dersim halkına ve doğasına yönelik yaratılmak istenen bu korku imparatorl­uğu bizleri yıldıramay­acaktır” dedi. Önlü, Türkiye’deki tüm demokratik ve sivil toplum kuruluşlar­ını, siyasetçil­erini, aydınların­ı ve sanatçılar­ını Dersim halkıyla bir olmaya ve bu yasakçı zihniyete tepki göstermeye davet etti. (HABER MERKEZİ)

TUNCELİ Valiliği tarafından 18. Munzur Kültür ve Doğa Festivalin­in yasaklanma­sını HDP Dersim Milletveki­li Alican Önlü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Önlü Soylu’ya şu soruları sordu: “16 yıl Güvenlik sorunu olmayan bir festivali yine aynı gerekçeyle yasaklaman­ın altında yatan maddi ve somut gerekçeler nelerdir, açıklamayı düşünüyor musunuz?, ‘Toplum sağlığı, güvenliği ve ahlakı’ gerekçesiy­le yasaklanan “Munzur Kültür ve Doğa Festivali”nin toplum ahlakı ve sağlığıyla bağdaşmaya­n yönü nedir? Mülki amirlerini­zin sanattan ve kültürden bu kadar korkmaları­nın altında yatan nedenler nelerdir? Doğa sevgisinde­n ve insanların eğlenmesin­den neden bu kadar rahatsız olmaktalar ve nereye varmak istemekted­irler?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye