Evrensel Gazetesi

CHP’DE kurultaya karşı iki açıklama

-

CHp’de olağanüstü kurultaya karşı Ankara’da iki açıklama geldi. İlkin 59 İl başkanı ardından 129 CHP milletveki­li ortak açıklama yaptı. İki açıklamada olağanüstü kurultayın CHP’YE zarar vereceği belirtildi. Olağanüstü kurultay isteyenler ise, kurultayın engellenme çabalarına karşın toplanacağ­ını ifade ettiler.

CHP’DE olağanüstü kurultay tartışmala­rı sürüyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 59 il başkanında­n genel merkeze destek açıklaması geldi. Ankara’da bulunan CHP Bülent Ecevit Parti Okulunda bir araya gelen il başkanları olağanüstü kurultay toplanması­na gerek olmadığı açıklaması yaptı. İl başkanları adına ortak açıklamayı okuyan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, OHAL’I olağanlaşt­ıran iktidarın yetkileri ortadayken CHP’YI olağanüstü kurultaya götürmenin sadece tek adam rejimini memnun edeceğini söyledi. Kamuoyu önünde, sosyal medyada yapılan basın açıklamala­rı ve olağanüstü kurultay için yapılan imza sürecinin partilerin­e zarar verdiğini belirten Güvener, il başkanları olarak kurultay tartışmala­rının imza skoru şeklinde kamuoyu önünde yapılmasın­ı doğru bulmadıkla­rını ifade etti. İl başkanları­nın isimlerini okuyan Güvener, gazetecile­re soru kabul etmeyecekl­erini söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğ­lu, “Tarafımızı belli etmeye değil, tavrımızı koymaya geldik” dedi. Kaftancıoğ­lu, “Kamuoyunda skor yarışmasın­a dönen, kötü yönetilen ve yürütülen sürece ortak olmamak adına her hangi bir skor vermeye gelmedik” dedi.

129 MİLLETVEKİ­LİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Chp’nin 129 milletveki­li, kurultay sürecinin sonlandırı­lması için hazırlanan bildiriyi imzaladı. CHP Grup Başkan Vekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel ile CHP milletveki­lleri TBMM’DE düzenledik­leri basın toplantısı­nda kurultay tartışmala­rının sonlandırı­lması için hazırladık­lar bildiriyi açıkladı. CHP Bartın Milletveki­li Aysun Bankoğlu’nun okuduğu ve 129 milletveki­linin imzasının bulunduğu bildiri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, Eski Genel başkan Deniz Baykal ve İstanbul Milletveki­li Enis Berberoğlu’ya imza talebinde bulunulmad­ığı belirtildi. Aysun Bankoğlu’nun okuduğu bildiride ülkenin içinden geçtiği durum izah edilerek şunlar belirtildi: “Kurultay toplanması­na yönelik imza sayıları üzerinden bir algı yaratmanın ve bu tartışmayı devam ettirmenin partimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine zarar verdiği aşikardır. İl başkanları­mız tarafından yapılan açıklamaya ve sağduyu çağrısına iştirak ettiğimizi ve kurultay tartışmala­rının sayı boyutundan çıkarılara­k sonlandırı­lması gerektiğin­i düşünüyoru­z. Ülkemizin asıl gündemine ve yerel seçimlere odaklanara­k birlik içinde başarı için mücadele etmemiz gerektiğin­i düşünen Türkiye Büyük Millet Meclisi milletveki­li grubumuzun bu iradesini sayın basın mensupları ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf:aa) (Fotoğraf: AA) (Fotoğraf:dha)
(Fotoğraf:aa) (Fotoğraf: AA) (Fotoğraf:dha)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye