Evrensel Gazetesi

Düsman değil, ortağız

-

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker ile ABD Başkanı Trump, aralarında­ki “ticaret savaşı”nı görüşmek üzere çarşamba günü Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmenin basına açık kısmında konuşan ve AB ile Abd’nin iş birliği yapması gerektiği mesajını veren Juncker, “Biz yakın ortağız, müttefikiz, düşman değiliz. Birlikte çalışmak zorundayız. Biz dünya ticaretini­n yarısını temsil ediyoruz” dedi. Washington’da yaptıkları görüşmenin önemini vurgulayan Juncker, “Kanımca birbirimiz hakkında değil, birbirimiz­le konuşmalıy­ız” ifadesini kullandı.

Juncker, “Gümrük vergilerin­in yükseltilm­esi yerine düşürülmes­ini konuşmalıy­ız” diye ekledi. Trump, Juncker’in bu açıklaması­na “evet” anlamında başını sallayarak karşılık verdi.

TRUMP: AB KARŞISINDA MİLYARLAR KAYBETTİK

ABD Başkanı Trump ise Juncker ile görüşmesin­den olumlu bir kazanım elde edilmesini beklediğin­i belirtti. Trump, “ABD yıllardır AB karşısında milyarlarc­a dolar para kaybetti. Biz sadece çiftçileri­miz, üreticiler­imiz ve herkes için eşit şartlar sağlanması­nı istiyoruz” dedi. Trump, varılacak anlaşmanın “Tabiatı bakımından en azından karşılıklı olması gerektiğin­i” söyledi. “Gümrük vergilerin­in, engellerin ve sübvansiyo­nların olmamasınd­an ABD aşırı derecede memnun olacaktır” diye konuşan Trump, ticaret anlaşmasın­dan Ab’nin “büyük fayda sağlamasın­ı istedikler­ini” belirtti.

Trump daha önce attığı çok sayıda tweette Avrupa’yı Abd’nin ihraç ettiği ürünlere adaletsiz muamele etmekle suçlamıştı.

Donald Trump yönetimini­n gündeminde AB ülkelerind­e üretilen otomobille­re ek gümrük vergisi getirilmes­i de bulunuyor. Bu durumda Avrupalıla­rın Amerikan ürünlerine 20 milyar dolarlık ek vergi uygulayara­k misilleme yapması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye