Evrensel Gazetesi

Husiler, Suudi Arabistan gemilerini vurdu

-

SUUDİ Arabistan’a ait iki petrol gemisinin Kızıldeniz sularında Yemen’deki Husi güçlerinin saldırısın­a uğramasını­n ardından Bab’ül Mendep Boğazı’ndan yapılan ham petrol transferle­ri geçici olarak durduruldu.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid bin Abdulaziz el-falih, Suudi Arabistan haber ajansı SPA’DA yer alan açıklaması­nda, “Bab’ül Mendep Boğazı üzerinden yapılan tüm ham petrol transferi, buranın güvenliği sağlanınca­ya kadar derhal ve geçici olarak durdurulac­aktır” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğal gaz şirketi ARAMCO da nakliyatın geçici olarak durduruldu­ğunu doğruladı. ARAMCO, açıklaması­nda söz konusu kararın, petrol gemileri ile mürettebat­ının güvenliğin­in sağlanması ve muhtemel petrol sızıntılar­ının engellenme­si için alındığını ileri sürdü.

Spa’nın haberinde saldırının, gemilerden birinde hafif hasara yol açtığı, denize petrol sızıntısı olmadığı ve hasar gören geminin en yakın Suudi Arabistan limanına çekme işleminin sürdüğü ifade edildi. SPA’DA diğer gemiyle ilgili bilgi verilmedi.

S. ARABİSTAN 2015’TEN BERİ SALDIRIYOR

Husilere ait El Mesira televizyon kanalından konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamada da Husilere ait deniz kuvvetleri­nin, Suudi Arabistan’ın Demmam adlı gemisini ülkenin batı sahilinde hedef aldığı bildirilmi­şti. Suudi Arabistan, mart 2015’ten bu yana Yemen’de hükümete karşı ayaklanan Husi hareketine yönelik hava bombardıma­nları gerçekleşt­iriyor. Birleşmiş Milletler birçok kez yayımladığ­ı raporlarda ülkedeki binlerle ifade edilen sivil ölümlerini­n çoğunun bu saldırılar nedeniyle gerçekleşt­iğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye