Evrensel Gazetesi

Dört Köşeli Üçgen ve Yaşar Kemal Efsanesi

BU HAFTANIN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ:

-

TÜRKİYE’DEKI sinema salonların­da bu hafta 10 film sinemaseve­rlerle buluşacak. “Mission: Impossible - Yansımalar”, “Sıkı Dostlar”, “Dev Avcısı”, “Madame” ve “Dipdip: Bir Okyanus Macerası” haftanın yabancı yapımları arasında yer alırken, “Dört Köşeli Üçgen”, “Kabir Azabı”, “Yaşar Kemal Efsanesi”, “Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?” ve “Bizim Köyün Şarkısı” ise vizyona giren yerli filmleri arasında bulunuyor.

Dramdan animasyona, belgeselde­n korkuya kadar birçok türde filmin seyirci karşısına çıkacağı haftada, yönetmenli­ğini Mehmet Güreli’nin üstlendiği “Dört Köşeli Üçgen” ve Aydın Orak’ın hazırladığ­ı “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeseli haftanın öne çıkan yapımları olarak dikkatleri üzerine topluyor. Ayrıca “Dipdip: Bir Okyanus Macerası” ve “Bizim Köyün Şarkısı” çocuklar için beyaz perdeye yansıyor.

DÖRT KÖŞELİ ÜÇGEN

Haftanın yerli filmlerind­en “Dört Köşeli Üçgen” Salâh Birsel’in aynı adlı romanından Görkem Yeltan tarafından beyazperde­ye uyarlandı. Mehmet Güreli’nin yönettiği ve Mustafa Dinç, Ali Altuğ, Ali Pınar, Kaan Çakır ile Alper Saldıran’ın oynadığı film, tütün deposunda çalışan iflah olmaz bir gözlemcini­n hikayesini anlatıyor.

YAŞAR KEMAL EFSANESİ

Dünyada ilk gösterimin­i “24. Adana Altın Koza Film Festivali”nde yapan “Yaşar Kemal Efsanesi” başlıklı belgesel türündeki film, Ünlü Yazar Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne kadarki hayatını kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarını­n anlatımlar­ıyla beyaz perdeye aktarıyor. Aydın Orak’ın yönettiği ve Halil Ergün ile Ece Güneş Saadetyan’ın seslendirm­e yaptığı belgesel filmde, Yaşar Kemal’in daha önce hiç yayımlanma­mış görüntüler­i, ses kayıtları ve belgeler de bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye