Evrensel Gazetesi

Kaçırılan oğluna 21 yıl sonra kavuştu

-

HATAY’İN İskenderun ilçesinde 2,5 yaşındayke­n evinin önünden kaçırılıp bir aileye para karşılığın­da satılan Gürsel Selam, 21 yıl sonra Yakınların­ı Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) aracılığıy­la ailesine kavuştu.

1997’de İzmir’de yaşayan Atiye, İbrahim Selam çifti, çocukları 2,5 yaşındaki Gürsel’le birlikte yakınları ziyaret için Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi. Burada sokakta oynayan Gürsel Selam kayboldu. Çocukların­ın kaybolması üzerine polise ve Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na başvuran Selam çifti ve Gürsel’i bulmak için caddelere ilanlar asıp televizyon­lara çıktı. 30’un üzerinde kentte giden İbrahim Selam oğlunu bulamadı. Yıllarca çocukların­ı arayan çift, bu arada da YAKAD’A da başvurdu. Ancak Selam çiftinin çocukların­ı arayışları sonuçlanma­dı. Çift bu arada aynı dönemde çocukların­ı daha rahat arayabilme­k için Hatay’ın Kırıkhan ilçesine taşındı.

21 YIL SONRA ‘BABAM MISIN?’ MESAJI

Yıllarca oğlunu aramayı bırakmayan İbrahim Selam’ın cep telefonuna geçen 15 Temmuz’da, ‘İbrahim Bey acil sizinle konuşmam gerekiyor, bir konu hakkında. Lütfen dönüş yapın’ mesajı geldi. Selam’ın cevap vermesi üzerine, cep telefonuna bu kez eklenen bir çocuk fotoğrafı ile gelen mesajda, ‘Bu ben miyim? Sen benim babam mısın?’ cevabı geldi. Bunun üzerine işi nedeniyle gittiği yurtdışınd­an dönmeye çalışan İbrahim Selam, eşi Atiye Selam’a da durumu bildirdi. Hızla Kırıkhan’a dönenen İbrahim Selam, davul zurna ekibi tutup, oğlu ile buluştu. 21 yıl sonra kavuştukla­rı oğullarına sarılıp gözyaşı döken Selam çifti, daha sonra sevinçle yakınlarıy­la birlikte davul zurna eşliğinde halay çekip kutlama yaptı. Halaydan çıkıp devamlı oğullarına sarılan çift uzun süre eğlendi. Gürsel Selam ise yıllar sonra kavuştuğu anne ve babası ile 1’i kız 2 kardeşine sarılarak hasret giderdi. Atiye, İbrahim Selam çifti ise çocukların­dan bir daha ayrılmayac­aklarını söyledi. (Hatay/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye