Evrensel Gazetesi

182 klasör delile ulaştık ama mahkeme hemen sonuca gidiyor!

10 EKİM KATLİAMI DAVASI AVUKATLARI­NDAN İLKE IŞIK

-

10 Ekim Katliamı davasının karar duruşması öncesi gazetemize konuşan Avukat İlke Işık, “Toplanan deliller 182 klasöre ulaştı ama şimdi değerlendi­rmiyorlar” diye konuştu

etti: “İlhami Balı’nın sınırda askerle telefon görüşmeler­i var. İlhami Balı’nın o sırada nerede olduğunu emniyet biliyor. Çünkü Balı’nın telefonu Kilis’in Elbeyli Köyü’nde sinyal veriyor. Tapelerin dökümleri, yani polisin bu görüşmeler­i tutanak tuttuğu tarih ise 30 Eylül 2015. Yunus Emre Alagöz büyük ihtimal o tarihlerde İlhami Balı tarafından sınırdan geçirildi. Ankara Emniyeti miting için gerekli önlemleri alsaydı, önceki istihbarat­ları dikkate alsaydı bu katliam yine gerçekleşm­eyecekti. O yüzden Antep Emniyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstihbarat Örgütleri, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği gibi çok sayıda kamu kurumunun sorumluluğ­u var. Dosya bize bunu söylüyor ama mahkeme deliler olmasına rağmen bunlarla ilgili gerekenler­i yapmıyor. O zaman dosyaya göre değil, ‘başka şeylere bakarak’ kararınızı hazırlıyor­sunuz. O zaman sana birileri bir şey söylüyor ve ona göre yargılama yapıyorsun.”

‘HÂLÂ GELMEYEN BELGELER VAR’

Mahkemenin mütalaa yönünde karar verip vermeyeceğ­ine ilişkin beklentile­rini de sorduğumuz Işık “Kuvvetle muhtemel öyle olacak. Tabi bu bir yandan çok ürkütücü bir şey. Aslında bizim ‘bakalım ne olacak’ dememiz gerekiyor fakat ne yazık ki bir karar hazırlığı var. Biz geçen duruşma mütalaa geleceğini biliyorduk ve tane tane anlatarak bunu yapmamalar­ı gerektiğin­i anlattık. Hâlâ bizim dosyaya gelmemiş kararlar var biliyor musunuz?” dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın toplam 9 klasör olan müfettiş raporunun sadece bir klasörünü gönderdiği­ne dikkat çeken Işık, telefon görüşmeler­inin bilirkişi raporları, görüntüler­de yüzleri çok net olmasına rağmen kimlikleri tespit edilememiş olan kişiler gibi birçok eksik olduğunu ifade etti. Işık, 2016 yılında Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları suç duyuruları­nın sonucunun bile beklenmedi­ğini söyledi. Öte yandan firari sanıklar hakkında devam eden bir yargılama olacağını kaydeden Işık, hukuki alanda mücadelele­rini ısrarla sürdürecek­lerini ve kamu görevliler­i hakkında mahkemenin yapmadığı suç duyuruları­nı kendilerin­in yapmaya başladıkla­rını dile getirdi.

 ??  ?? Fotoğraf: Tamer Arda Erşin
Fotoğraf: Tamer Arda Erşin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye