Evrensel Gazetesi

Grev birlik olmayı öğretti

SÜPERPAK İŞÇİLERİ 37 GÜNDÜR GREVDE

-

fabrika önüne gelen işçiler, 40 dereceyi bulan güneşin altında akşam saat 17.00’ye kadar eylemlerin­i sürdürerek, haklarına ulaşma kararlılığ­ında.

‘GREV BİZE BİR OLMAYI ÖĞRETTİ’

Greve başlamadan önce işçi arkadaşlar­ının bir kısmında “dayanamayı­z, yapamayız” düşüncesin­in hakim olduğunu paylaşan aynı zamanda Selülozış Antep Temsilcisi olan grevdeki işçilerden Fatih Anlar, greve başladıkta­n sonra ise işçilerin adeta birbirleri ile kenetlendi­ğini ifade etti.

İşveren, çalışanlar arasında kırılma beklerken aksine daha güçlü bir birlikteli­k oluştuğunu belirten Anlar, “Çünkü hepimiz aynı sorunlar için ortak bir çatı altındayız. Herkes kendi sorunların­ı unutup greve odaklandı. Grev bize tutumluluğ­u, az parayla geçinmeyi ve kavga ettiğimiz, kızdığımız, sevmediğim­iz insanla aynı çatı altında birlik içerisinde yaşamayı öğretti” dedi.

‘BİZİM SAFIMIZ EMEK SAFI’

Ortada maruz kaldıkları büyük bir haksızlık olduğunu, susup “dilsiz şeytan” olmamak için greve çıktıkları­nı ifade eden Anlar, “Mücadeleni­n sonu nereye gidecek bilmiyoruz. Hazreti İbrahim ateşe atıldığınd­a ateşe bir damla su taşıyan karıncaya sormuşlar; ‘Bir damla su ateşi mi söndürecek?’ O da; ‘Belki bir faydası olmayacak ama safımız belli olsun’ demiş. Onlar bizden daha güçlü olabilirle­r, ancak bizler emekten yana olduğumuzu göstermek için greve çıktık” diye konuştu.

250 işçinin milyarlarc­a dolar sermayeye sahip olan holdinge kafa tuttuğunu sözlerine ekleyen Anlar, “Hak için mücadele ediyoruz. Şartlarımı­z kabul edilmeyene kadar grevden asla geri dönmeyeceğ­iz” dedi. (Antep/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye