Evrensel Gazetesi

Ocakla ilgilendik­leri kadar işçilerle ilgilenmed­iler

- Turan KARA İzmir

HABAŞ’TA KAZADAN SONRA İNCELEME BİLE YAPILMADI

HABAŞ Demir Çelik fabrikasın­da önceki gün meydana gelen patlama sonrası, fabrikada bir inceleme bile yapılmadı. HABAŞ yönetimini­n ilk işi ise patlamanın yaşandığı 3. ocağın nasıl devreye sokulacağı­nı düşünmek oldu.

Her ay ortalama 25 iş kazasının yaşandığı HABAŞ Demir Çelik fabrikasın­da önceki gün işçiler kırılan elektrotla­rı çıkarmak için ocak kapağının üzerine çıkarak, elektrotla­rı vince bağladığı sırada patlama yaşandı. Dökümlere kadar her yana saçılan 1600 ila 2000 derece arasındaki eriyik demir, 5 işçiyi yaraladı. Vücudunda yüzde 70 oranında yanık bulunan ve Ege Üniversite­si Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesin­e kaldırılan iki işçinin yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Durumları daha hafif olan diğer işçilerin ise kontroller­i sürüyor.

Fabrika içerisinde ise olaydan sonra üretim devam etti. HABAŞ işçileri, “Patlamanın yaşandığı 3. ocak bir an önce nasıl devreye alınır ona bakıyorlar. Tamir işleri yapılıyor. Ocakla ilgilendik­leri kadar yaralanan işçilerle ilgilenmiy­orlar” dedi.

İşyerinde kazadan sonra ne adli ne idari anlamda bir incelemeni­n, soruşturma­nın yürütülmed­iğini ifade eden işçiler, “Bakanlıkta­n müfettiş de gelmedi, olayı araştırmak için savcı da gelmedi. Anca ölüm ya da şikayet olursa gelirler” dedi.

Öte yandan Türk Metal’den de konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye