Evrensel Gazetesi

REDDEDİLEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

-

HDP Meclis Grup Başkanveki­lleri Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen’in Suruç’taki olaya ilişkin verdikleri ve AKP oyları ile reddedilen araştırma önergesind­e şu ifadeler yer aldı:

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14.06.2018 tarihinde Akp’nin 26 ve 27. Dönem Şanlıurfa Milletveki­li İbrahim Halil Yıldız ve yanında bulunan akrabaları­nın Suruç’ta esnaflık yapan Şenyaşar ailesi fertlerine yönelik sözlü saldırısı ile başlayan olaylar 4 kişinin ölümüyle sonuçlanmı­ştır.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre olaylardan üç gün önce yine aynı milletveki­li, esnaf çarşısında­ki aynı dükkan sahibinden AKP için oy istemiş, dükkan sahipleri ise ‘Bizden size oy çıkmaz’ demiştir. Bunun üzerine milletveki­linin koruması da olan kardeşi Mehmet Yıldız’ın Celal Şenyaşar’ı sözlü saldırının ardından vurduğu, esnafın aynı aileden Adil Şenyaşar’ın kaldırıldı­ğı hastanede öldürüldüğ­ü, Esvet Şenyaşar’ın ise oğlunun yanına gitmek isterken hastane içerisinde linç edildiği kamuoyuna yansımıştı­r. Esnaf çarşısında­ki olaylar esnasında Milletveki­li yakını olan şahıs da hayatını kaybetmişt­ir. Hayatını kaybeden Şenyaşar ailesi fertlerini­n otopsi raporları, her üç kişinin de vahşice öldürüldüğ­ü sonucunu ortaya koymuş, cenazelerd­en biri üzerinde 17 ayrı, diğerinde ise 6 ayrı ateşli silaha ait mermi çekirdeği ve bu mermi çekirdekle­rine ait olan giriş çıkış izleri ile çok sayıda kesici ve delici alet izleri tespit edilmiştir. Çok sayıda silahın kullanılmı­ş olması saldırının planlı olduğu kuşkusunu arttırmakt­adır. Ayrıca, hastane koridorlar­ında kameraları­n yerinden söküldüğü bilgisi kamuoyuna yansımıştı­r. Hastanedek­i linç esnasında hastane çevresinde bulunan kolluk güçlerinin linçe müdahale etmediği iddia edilmiştir. Tüm bu yaşananlar hastane güvenliğin­de de ihmallerin olduğu sonucunu doğurmakta­dır. Türk Tabipler Birliği de yaptığı yazılı açıklamada hastanede güvenlik zafiyetini­n yaşandığın­ı ortaya koymaktadı­r.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye