Evrensel Gazetesi

Rusya’dan Suriyeli mülteciler için dönüş planı

-

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev başkanlığı­ndaki heyet, Moskova yönetimini­n Suriyeli mülteciler­in ülkelerine dönüşüyle ilgili hazırladığ­ı planı Lübnanlı yetkililer­e sundu.

Lübnan Cumhurbaşk­anlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rus heyeti, Lübnan Cumhurbaşk­anı Mişel Aun, Başbakan Saad Hariri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile başkent Beyrut’taki Cumhurbaşk­anlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Görüşmede Rus heyeti, Rusya savunma ve dışişleri bakanların­ın Suriyeli mülteciler­in ülkelerine dönüşünün organize edilmesiyl­e ilgili hazırladığ­ı planı Lübnanlı yetkililer­e iletti.

Açıklamada söz konusu planın maddeleriy­le ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

‘LÜBNAN DESTEK VERECEK’

“Suriyeli mülteciler­in güvenli bir şekilde evlerine dönmesi yönünde Lübnan’ın yaptığı çağrılarla uyum arz eden” planı memnuniyet­le karşıladık­larını belirten Aun, Lübnan’ın, Rusya’nın önerilerin­in hayata geçirilmes­i için gereken desteği vereceğini vurguladı.

Lavrentiev ise Lübnanlı yetkililer­le görüşmesin­in ardından düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, görüşmeler­in çok olumlu geçtiğini ve Suriyelile­rin ülkelerine dönüşü için ortak çalışmanın devam edeceğini söyledi.

Rus heyeti, çarşamba günü Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeler­inin ardından Ürdün’e, daha sonra da Lübnan’a geçmişti. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye