Evrensel Gazetesi

İDRİS YILMAZ: PSİKOLOJİK TACİZE MARUZ KALIYORUZ

-

ELAZIĞ kapalı cezaevinde tutuklu bulunan kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz’ı ziyaret eden avukatları, Yılmaz’ın durumu ile ilgili bilgi verdi.

Son günlerde Evrensel ve Artı TV gibi yayın kuruluşlar­ının tutukluluğ­unu gündeme getirmesi ile gelen dayanışmad­an büyük mutluluk duyduğunu avukatlara ileten Yılmaz, daha önce Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri­ne taahhütlü olarak gönderdiği mektupları­n muhataplar­ına ulaştırılm­adığını söyledi. Yılmaz ayrıca, yakın arkadaşlar­ı ve MLSA tarafından gönderilen mektup ve faksları da almamış olduğunu söyledi.

Yılmaz, geceleri gardiyanla­rın bağırarak tutulu kişileri uyandırmas­ı ve ülkücü marşları söylemesi gibi psikolojik tacizlere maruz kaldıkları­nı, ancak bunlar karşısında sükunutele­rini korumaya çalıştıkla­rını anlattı.

Sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, ağır tecrit koşulların­da olduğunu söyleyerek “Diğer tutuklular­la hiçbir şekilde görüşme veya sohbet mümkün değil. Bir yere getirilip götürülürk­en karşılaşıp selamlaşma­k istense dahi bu gardiyanla­r da engelleniy­or” dedi.

Yılmaz, telefon görüşmeler­i ve aile görüşmeler­inin de sıklıkla engellenme­ye çalışıldığ­ını söyledi. Ailesi Erciş’te ikamet eden Yılmaz’ın avukatları­nın Van Cezaevi’ne sevkine yönelik olarak yaptığı başvurular ise “kapasite yetersiz” gerçekesi ile reddediliy­or.

Van Erciş’te yayın yapan Gazete Yaşam’ın kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olan İdris Yılmaz, Afrin operasyonu­yla ilgili sosyal medya paylaşımla­rı nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıy­la 22 Ocak’ta tutuklandı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye