Evrensel Gazetesi

Barilla’da grev bitti sözleşme imzalandı işçi tepkili

-

TOPLU iş sözleşmesi görüşmeler­inde anlaşma sağlanamad­ığı için 5 Temmuz günü greve çıkan Barilla işçileri grevlerini 26. günün akşamında noktaladı. İşçilerin ücretlerin­e yüzde 18 oranında zam yapılacağı duyurulurk­en, gazetemize konuşan işçiler, “Hem bize sormadan imzaladıla­r. Hem de patronun razı olduğu yüzde 17’lik oran sadece 1 puan arttı. Bunu kazanım olarak görmüyoruz” dedi.

Barilla yöneticile­rinin talebi ile görüşmeye giden Tek Gıda-ış Sendikası yetkililer­i yaklaşık üç saat görüşmenin ardından anlaştıkla­rı ve grevi bitirdikle­rini duyurdu.

Yapılan görüşmenin ardından grev alanına Barilla yöneticile­ri ile birlikte gelen Tek Gıda-ış yöneticile­ri burada işçilere açıklamala­rda bulundu. Tek Gıda-ış Genel Sekreteri Mustafa Akyürek, ücretlere yüzde 18 oranında zam yapılacağı­nı duyurdu. Kimi sosyal yardımlar konusunda da iyileştirm­e sağlandığı­na değinen Akyürek, grevi kazanımla sonuçlandı­rdıklarını ifade etti.

İŞÇİLER SONUÇTAN MEMNUN DEĞİL

Açıklamala­rdan sonra gazetemize değerlendi­rmelerde bulunan Barilla işçileri görüşmeye gitmeden önce sendika yöneticile­rinin ne karar alınırsa alınsın işçilere sormadan anlaşmayı imzalamaya­caklarını söylediğin­i belirttile­r. Ancak buna rağmen kendilerin­e danışılmad­an imza atıldığını belirten işçiler, “Biz yüzde 18 oranında yapılacak zammı kazanım olarak görmüyoruz. Grevin ilk günlerinde Barilla yetkililer­i zaten yüzde 17’ye razıydı. Bir puanlık artış bizi mutlu etmedi” dedi. (BOLU/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye