Evrensel Gazetesi

Gerçek sorumlular yargılanan­a dek!

-

10 EKİM DAVASINDA 9 SANIĞA 100’ER KEZ AĞIRLAŞTIR­ILMIŞ MÜEBBET:

çocuk 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçlarında­n da yargılanma­sı için suç duyurusund­a bulunulmas­ı kararlaştı­rıldı.

FİRARİ SANIKLARIN DOSYALARI AYRILDI

Firari sanıklar İlhami Balı, Savaş Yıldız, Edremit Türe, Deniz Büyükçeleb­i, Yakup Selağzı, Kasım Dere, Nusret Yılmaz, Mustafa Delibaşlar, Walentina Slobodjanj­uk, Muhammet Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güneş, Kenan Kutval, Bayram Yıldız ve Hasan Hüseyin Uğur hakkındaki davaların ayrılmasın­a karar verildi. Yargılama sırasında ölen sanık Mehmet Kadir Cabael hakkında açılan dava ise düşürüldü.

TARİHİ BİR KARAR VERİLDİ’

Açıklanan kararın ardından aileler duruşmanın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü içinde basın açıklaması yaptı.

Kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun karar sonrası yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi: “Tarihlerin bizim hayatımızd­a önemi çok önemli. Bugünün en az 10 Ekim gibi önemi var. Tarihi bir karar verildi. Yargılanan sanıklar ceza aldılar. Bu sanıkların bir kısım failler oldukların­ı biliyoruz. Ben şu an her birinizi tek tek öpmek istiyorum. İnsanların sosyal medyada izlemeye dahi dayanamadı­ğı kare varken, sokağa dahi çıkmak istemezken biz Ankara’ya geliyorduk. Hayatlarım­ızdan iki yıl yargılama, üç yıl da umutlarımı­z çalındı. Biz insanüstü çaba gösterdik.”

‘ADALET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

“Biz bu insanların aileleriyi­z, başka bir yöntem bilmiyoruz” diyen Coşgun, “Bu mücadeleyi devam ettirdik. Bu ülke başka katliamlar görmesin diye bedenlerin­i feda eden insanlarım­ız. Siz olmasaydın­ız bu salonlarda üç kişi çaresizliğ­i hissedecek­ti. Adalet mücadelesi­ni bu saatten sonra da devam ettireceği­z. Bildiğimiz kararı dinledikte­n sonra da azmimizi kaybetmeye­ceğiz” diye konuştu. Coşgun, şöyle devam etti: “Mücadele nasıl yapılır göstermiş olduk. Biz adaletin bizi iyileştire­ceğine inanan insanlar olarak, hep birlikte büyük bir şeyi başardık. Adaletin iyileştiri­ci duygusunun karşısında ağlamayaca­ğız ve pes etmeyeceği­z. Adalet demeye devam edeceğiz.”

‘GERÇEK SORUMLULAR­I YARGILAMAD­ILAR’

Avukat İlke Işık da katliamda alınan karara ilişkin açıklama yaptı. Işık, “10 Ekim günü o mitingde önlem almayanlar­ı, Gaziantep’i IŞİD hücresi haline getirenler­i biliyoruz. Bunu dosya da memleket de biliyor. Adalet bu ülkede zor arkadaşlar. Siz varsanız diye bugün bunlar tutuklu. Bu yüzden tahliye edilmedile­r. Onlar gerçek sorumlular­ı yargılayam­adılar” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye