Evrensel Gazetesi

Ethem Sancak’ın Bmc’sine ‘süper teşvik’

-

BMC Otomotiv’in Sakarya’ya yapılacak dizel motor, transmisyo­n ve alt sistemleri üretim tesisi yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşk­anı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Destek, İstanbul ve Ankara’da gerçekleşt­irilecek AR-GE yatırımlar­ını da kapsayacak.

GEREKİRSE EK SÜRE!

Başlangıç tarihinden itibaren 8 yılı kapsayan destek için yatırımın öngörülen sürede gerçekleşt­irilememes­i halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebile­cek.

585 milyon liralık sabit yatırım miktarı hesaplanan yatırım süresinin sonunda yılda 35 bin dizel motor, transmisyo­n ve alt sistem üretimi öngörülüyo­r.

DESTEKTE YOK YOK

Sahibi, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yakınlığın­ı sürekli dile getiren Ethem Sancak olan BMC şu desteklerd­en yararlanac­ak: Q Yatırım KDV istisnası Q Gümrük vergisi muafiyeti Q KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi (Vergi indirim oranı yüzde 100, yatırıma katkı oranı yüzde 72, yatırıma katkı tutarının yatırım döneminde kullanılab­ilecek oranı yüzde 100)

Q Sigorta primi işveren hissesi desteği (Azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl) Q Gelir vergisi stopajı desteği (10 yıl) Q Nitelikli personel desteği (Azami 69 milyon lira, nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl süreyle uygulanaca­k).

Q Faiz desteği ve/veya kâr payı desteği (141 milyon lirayı aşmamak üzere kredi kullanım tarihinden itibaren azami 10 yıl)

Q Enerji desteği (İşletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 12 milyon lirayı aşmamak üzere enerji tüketim harcamalar­ının yüzde 50’si). (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye