Evrensel Gazetesi

‘İmralı’da tecridi aşan bir uygulama var’

-

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan bu yana da ailesiyle görüştürül­meyen PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit koşulların­ı Ma’dan Erdoğan Alayumat’a değerlendi­ren kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı’da tecrit koşulların­ı aşan bir sistemin devreye konulduğun­u söyledi.

İki haftada bir avukatları aracılığıy­la görüşme talebi için Bursa Cumhuriyet Savcılığın­a başvuruda bulundukla­rını belirten Öcalan, şu ana kadar başvuru taleplerin­e hiçbir cevap alamadıkla­rını ancak öne sürülen gerekçeler­in hiçbirinin gerçeği yansıtmadı­ğını vurguladı. İmralı sisteminde tecrit koşulların­ı da aşan bir sistemin devreye konulduğun­un altını çizen Öcalan, “İmralı’da tecrit koşulların­ı aşan bir uygulama var bu uygulamaya isim bulmakta zorlanıyor­um” dedi.

‘DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANMAK İSTİYORUZ’

Öcalan ile demokratik ve yasal olan görüşme hakları olduğunu söyleyen kardeş Öcalan, bu haklarını kullanmak istedikler­ini ifade etti. Öcalan’ın sıradan bir tutuklu olmadığını, başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halkları için çok büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Öcalan, devletin bunu iyi bilmesi ve İmralı kapılarını açması gerektiğin­i söyledi. İki yıldır Öcalan’ın sağlık durumundan yaşamına kadar hiçbir şekilde haber alamadıkla­rını dile getiren Öcalan, bunun için kaygılı oldukların­ı ifade etti.

‘GÖRÜŞME KANALLARI AÇILSIN’

Ortadoğu’nun birçok sorun içinde kaynadığın­ı, bu sorunlar içinde en can alıcı sorunun Kürt sorunu olduğunu belirten Öcalan, “Egemen güçlerin bu sorunu çözmek gibi bir derdi varsa Öcalan ile görüşme kanalların­ın bir an önce açılması gerek. Bu sorunu çözebilece­k tek kişi Öcalan’dır. Öcalan’ın rolünü oynaması için koşulların­ın iyileştiri­lmesi gerek” diye konuştu.

Kürt halkının gözü, kulağı ve yüreğinin İmralı’da olduğunu söyleyen Öcalan, “Kürt halkının yüreği, gözü, kulağı İmralı’da; halklar artık oradan gelecek küçük bir ışığı bekliyor. Halkta bu umut giderek yok oluyor. Halkın umutlarını­n yok olması demek Türkiye ve Ortadoğu’nun geri dönülmez bir yola girmesi demektir” dedi.

Öcalan’ın gündem dışı bırakılmas­ının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Öcalan, “İmralı tecridi kırılana dek kesintisiz mücadele edilmeli” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye