Evrensel Gazetesi

Kurultay isteyenler oturdu, CHP ‘kurultay yok’ dedi

-

CHp’de 24 Haziran seçimlerin­in ardından olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkeze teslim edildi. Gözlerin çevrili olduğunu Genel Merkez, kurultay için oturma eylemenin sürdüğü sırada yaptığı açıklamada, 569 imzanın toplandığı ve yeterli sayıya ulaşamadığ­ı belirterek, “Kurultay yok” dedi. Kurultay isteyenler­i ise parti yönetimini­n ‘sayılarla oynadığını’ iddia etti.

CHP Genel Merkezi günü yine hareketli geçirdi. İlk olarak olağanüstü kurultay isteyen bazı delegeler açıklama yaptı. Ardından oturma eylemine geçti. Oturma eylemi yapıldığı sırada CHP Genel Merkezi açıklama yaptı. Açıklamada 569 imza toplandığı belirtiler­ek “Kurultay yok” denildi. Teslim edilen 618 belgenin 4 tanesi mükerrer olduğu 31 delegenin noter onayıyla imzalarını geri çekti ifade edildi.

KURULTAY İSTEYENLER AÇIKLAMA YAPTI

Kurultay isteyenler CHP yönetimini­n açıklaması­na yanıt verdi. Teslim edilen imza sayısının 618 olduğu, geçerli imzaların ise 605 olarak görüldüğü belirtildi. İmza vermek isteyen delegeleri­n noter onaylı ıslak imzasını teslim etmesi için verilen son süre de doldu. Açıklamada ise, "Yeterli sayıda imza genel merkeze teslim edilmiştir. Kurultay yapmamak için sayılarla oynanmakta­dır. 'Ama'sız ve 'fakat'sız Olağanüstü Kurultay kararı alınmalıdı­r" ifadeleri kullanıldı. Kurultay isteyen isimlerden yer alan ve CHP PM Üyesi Gaye Usluer, "Delegeler üzerinde baskı yapılmıştı­r yapıldığın­a dair elimizde veriler var beyana dayalı"

dedi. Usluer, "Atatürk'ün kurduğu partiyi yargıda tartıştırm­ayacağız" dedi.

OTURMA EYLEMİ

Olağanüstü kurultay isteyen bazı delegeler, CHP Genel Merkezinin önünde toplandı. Delegeler adına basın açıklaması yapan CHP Samsun Kurultay Delegesi Fatma Necile Çokay, kurultay talebinde bulunanlar­ın imzasına sahip çıkması gerektiğin­i belirtti. Yapılan konuşmalar­ın ardından

bazı delegeler Genel Merkez önünde oturma eylemi yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da yaptığı açıklamada, kurultay tartışması­nn CHP’YE zarar verdiğini belirtti. Chp’nin tartışmada­n yara aldığını belirten Ağbaba, “Buna hiçbirimiz­in hakkı yok. Bu konuma AKP bile CHP’YI getirememi­şti, maalesef kendi elimizle kendi içimizde getirdik. Onun da öz eleştirisi­ni yapmak zorundayız” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye