Evrensel Gazetesi

İYİ Partide 3 kurucu üye istifa etti

-

İYİ Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, görevlerin­den ve partilerin­den istifa etti.

Mhp’den istifa ederek, İYİ Partinin kuruluşund­an itibaren Genel Başkan Meral Akşener’in yanında olan İYİ Parti Kurucu Üyeleri Yusuf Halaçoğlu ile birlikte Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri ortak basın toplantısı düzenleyer­ek istifa ettiklerin­i açıkladı.

Halaçoğlu, basın toplantısı­nda yaptığı konuşmada, “Sergilenen tavırlar Kurultayda bir şekilde değişimin olmayacağı­nı göstermekt­edir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadeleni­n aynının tekrarland­ığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağı­na karar vermiş bulunuyoru­z ve gerek partideki tüm görevlerim­izden, gerekse İYİ Partiden istifa ediyoruz” dedi.

Yusuf Halaçoğlu, milletveki­li aday listelerin­e girememişt­i. İzmir veya Ankara’dan aday olmak istediğini açıklayan Halaçoğlu’yu, İYİ Parti yönetimi Kayseri’den aday göstermişt­i.

MHP Eski Milletveki­li Özcan Yeniçeri ise genel merkez yönetimine alınmadığı günden bu yana “İstifası için gün sayan” isimlerden biri olarak konuşuluyo­rdu. Yeniçeri ve Nevzat Bor aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’’a da yakınlığıy­la biliniyor.

İYİ Parti 3 kurucu üyenin istifasını­n ardından Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray açıklama yaptı. Çıray, “Bor, Halaçoğlu ve Yeniçeri’nin istifa gerekçeler­indeki siyasi parti tarifinin, İYİ Partiye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatinde­yiz. Kararların­ın kendileri için hayırlı olmasını dileriz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Soldan sağa, Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor görevlerin­den ve partilerin­den istifa etti. (Fotoğraf:aa)
Soldan sağa, Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor görevlerin­den ve partilerin­den istifa etti. (Fotoğraf:aa)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye