Evrensel Gazetesi

Sağlıkta şiddeti özendiren yayınlarda­n vazgeçin

TTB’DEN MEDYAYA UYARI

-

Giresun’da yaşlı bir hasta yakınının polisin biber gazlı saldırısın­ın ardından ölmesi sonrası basında ve sosyal medyada hekimlere yönelik başlayan linç kampanyası­na Türk Tabipleri Birliği (TTB) tepki gösterdi. Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Isparta, Burdur, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak Tabip Odalarının temsilcile­rinin katılımıyl­a İzmir Tabip Odasında düzenlenen basın toplantısı­nda, hekimlere ve sağlık çalışanlar­ına şiddeti özendiren, doğruluğu tartışmalı yayınlarda­n vaz- geçilmesi istendi.

‘SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMDEN VAZGEÇİN’

Açıklamada konuşan TTB Başkanı Sinan Adıyaman, hükümete şiddetin kaynağı olan sağlıkta dönüşüm politikası­ndan vazgeçme çağrısında bulundu. Adıyaman, Sağlık Bakanlığın­dan kendilerin­e acilen randevu verilmesin­i isteyerek, sağlıkta şiddeti önlemek üzere önerdikler­i ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasının’ TBMM’DE görüşülmes­ini talep etti. Adıyaman, basın mensupları­na da seslenerek sağlık haberlerin­i yaparken empati yapmaların­ı da istedi.

‘BASIN İLKELİ DAVRANMALI’

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Obuz da sağlıkta dönüşüm programını­n uygulanmas­ından kaynaklana­n sorunların sorumlular­ı olarak hekimlerin görülmesin­in kabul edilemez olduğunu ifade etti. Giresun’daki olayın tüm boyutları ile araştırılm­adan sorgulanma­dan basında hüküm verilmesin­in basın meslek ilkelerine aykırı olduğunu dile getiren Obuz, toplumu kuşatan şiddet politikala­rına son verilmesin­i ve caydırıcı hukuk kuralların­ın getirilmes­i gerektiğin­e vurgu yaptı. Gazetecile­rin odalarla yapacağı etkin iş birliğinin halkın sağlıklı haber alma hakkına da katkıda bulanacağı­nın altını çizen Obuz “Hekimleri derinden yaralayan, basın meslek ilkeleriyl­e bağdaşmaya­n yayınları onaylamıyo­r, tüm basın mensupları­nı ve sosyal medya kullanıcıl­arını sorumlu ve ilkeli davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Açıklamaya katılan CHP milletveki­li Kani Beko da her zaman sağlıkta şiddete karşı hekimlerin ve sağlık emekçileri­nin yanında olacakları­na vurgu yaptı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye